Tenis
SPORTOVI
Tenis
Wickemeyer je sljedeća

Donna Vekić u 3. kolu Wimbledona za sat i 26 minuta

U trećem kolu, što je za Vekić najbolji rezultat u Wimbledonu, igrat će protiv Belgijanke Yanine Wickemeyer.

Donna Vekić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA-55.) plasirala se u treće kolo Grand Slam turnira Wimbledonu nakon što je u srijedu u drugom kolu sa 7-5, 6-3 pobijedila Šveđanku Rebeccu Peterson (WTA-78.)

Osječanka je dobro otvorila meč, odmah je na početku uzela dva puta servis suparnici i onda je kod vodstva 4-0 stala i dopustila Petersen da osvoji pet gemova zaredom. Nakon toga, Vekić Šveđanki uzima servis i na kraju svojim servisom osvaja set nakon 49 minuta igre.

Drugi set Vekić također otvara breakom čime dolazi u prednost koju ne ispušta do kraja.

U meču, koji je trajao sat i 26 minuta, obje su tenisačice servirale četiri asa i napravile po jednu dvostruku grešku. Vekić je svoj servis gubila četiri puta, a suparnici ga je uzela tri puta. Osječanka je pogodila 29 winnera i 15 neprisiljenih pogrešaka, dok je švedska tenisačica imala sedam winnera manje i četiri greške više.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. U trećem kolu, što je za Vekić najbolji rezultat u Wimbledonu, igrat će protiv Belgijanke Yanine Wickemeyer s kojom je igrala jednom, kvalifikacije turnira u Torontu 2015. kada je Belgijanka bila bolja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider