Tenis
SPORTOVI
Tenis
ostali samo parovi

Donna Vekić poražena: ''Jedva čekam Olimpijske igre za tri godine''

Ispadanjem Donne Vekić Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je iz turnira u tri seta izbacila Francuskinju Garciju i treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, Osječanka Donna Vekić ostala je bez plasmana u četvrtfinale teniskog olimpijskog turnira u Tokiju, gdje ju je u 3. kolu pobijedila Kazahstanka Jelena Ribakina sa 7:6 (3), 6:4 nakon 101 minute borbe.

Ribakina će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolke Garbine Muguruze, a za Vekić je završen debitantski nastup na Olimpijskim igrama.

Dojam koji je 25-godišnja Osječanka ostavila je vrlo dobar, a detalji su presudili u dvoboju protiv 20. tenisačice svijeta 22-godišnje Ruskinje koja igra pod kazahstanskom zastavom.

Donna nije razočarala

"Izdalo me rame, a ne servis. Imam problema i s koljenom i ona dva maratonska meča uzela su danak. Ako usporedimo brzinu mog servisa u ta dva meča i danas, razlika je velika. Ali i s tim bolnim ramenom ja sam bila blizu pobjedi. Iskoristit ću to kao pozitivnu stvar za nastavak sezone", kazala je Donna.

"Moja olimpijska priča je završila, ali već se radujem sljedećim Igrama za tri godine. Drago mi je što sam došla u Tokio, ovo je novo iskustvo, bilo mi je stalo nastupati za moju domovinu Hrvatsku. To je zbilja poseban osjećaj i jedva čekam to ponoviti."

Ribakina je prva došla do prednosti i povela s 4:2 u prvom setu, ali je Vekić odmah odgovorila nizom od tri osvojena gema uz dva breaka, čime se dovela do servisa za prvi set. Nažalost, Ribakina je došla do prilike za break koju je i iskoristila za izjednačenje na 5;5. U tie-breaku je kazahstanska reprezentativka povela 4:0 i tu prednost održala do konačnih 7:3.

Na početku drugog seta Vekić je spasila tri break-lopte i oduzela servis suparnici za vodstvo 2:0, ali se Ribakina odmah vratila i s dva uzastopna gema izjednačila na 2:2. U devetom gemu Ribakina je došla do novog breaka i bez izgubljenog poena u sljedećem gemu potvrdila prolaz u četvrtfinale.

Osječanka u srijedu odlazi iz Rija i već sljedeći tjedan nastupit će na turniru u San Joseu.
Ispadanjem Donne Vekić Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider