Tenis
SPORTOVI
Tenis
Laka pobjeda

Donna Vekić plasirala se u 3. kolo US Opena

Donna Vekić plasirala se u 3. kolo US Opena nakon što je u četvrtak svladala 26-godišnju Rumunjku Patriciju Mariju Tig (WTA-88) sa 6-2, 6-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo US Opena nakon što je u četvrtak svladala 26-godišnju Rumunjku Patriciju Mariju Tig (WTA-88) sa 6-2, 6-1 poslije 69 minuta igre.

Rumunjska tenisačica zaprijetila je samo na početku susreta, kada je kod 1-1 u prvom setu oduzela servis Donni Vekić. Nakon toga bila je to jednosmjerna ulica u kojoj je dominirala Vekić.

Tako se je Vekić u 3. kolu US Opena pridružila Petri Martić i Borni Ćoriću, a večeras će treće kolo pokušati izboriti Marin Čilić, koji igra protiv slovačkog tenisača Norberta Gombosa (ATP-104).

U sljedećem kolu Vekić čeka 32-godišnja Bugarka Cvetana Pironkova, koja se je vratila tenisu nakon trogodišnje pauze tijekom koje je postala majka, ali i poduzetnica.

Pironkova, kojoj odgovaraju brze podloge, u 2. kolu je izbacila bivšu osvajačicu Roland-Garrosa (2016) i Wimbledona (2017) Španjolku Garbinu Muguruzu sa 7-5, 6-3.

Vekić je tri puta igrala protiv Pironkove i sva tri puta je izgubila, 2016. u San Antoniu i Indian Wellsu, te 2015. u Sydneyju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider