Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Pobijedila Njemicu Barthel

Donna Vekić ostvarila osmu uzastopnu pobjedu u Nottinghamu i izborila polufinale

Najbolja hrvatska tenisačica, 21-godišnja Osječanka Donna Vekić ostvarila je osmu uzastopnu pobjedu na WTA turniru u Nottinghamu svladavši u petak u četvrtfinalu Njemicu Monu Barthel sa 7-5, 6-1 za 79 minuta igre.

Donna Vekić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osječanka na travi u Nottinghamu brani prošlogodišnji naslov, a u polufinalu bi joj se mogla dogoditi repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je svladala Britanku Johannu Kontu, koja će se za pravo da u subotnjem polufinalnom meču igra protiv Donne Vekić boriti protiv Slovenke Dalile Jakupović.

Vekić je u meč s Monom Barthel ušla s dva poraza u prethodna dva međuosbna dvoboja, ali je još jednom dokazala da se na travnatoj podlozi odlično osjeća. Osječanka je u prvom setu dvaput stvarala i odmah gubila prednost breaka (1-0, 4-3), prije nego što je uspjela kod 5-5 po treći put oduzeti servis njemačkoj tenisačici i potvrditi prednost u sljedećem gemu za osvajanje prvog seta.

Barthel je uspjela osvojiti prvi gem drugog seta, ali to je bio i posljednji koji joj je pripao u meču. Nakon što je u neizvjesna četiri gema Vekić uspjela dvaput slomiti servis svoje suparnice i povesti sa 4-1, otpor Barthel bio je slomljen te je prošlogodišnja pobjednica ubrzo izborila mjesto u polufinalu u kojem na WTA turnirima nije bila još od prošlogodišnjeg trijumfa u Nottinghamu.

"Dokazala sam da mi je trava najbolja podloga. Bez obzira na prijašnje dvoboje, ušla sam s puno samopouzdanja u ovaj dvoboj i odigrala najbolji meč ove sezone", izjavila je Osječanka nakon pobjede nad Barthel.

Za mjesto u svom šestom finalu Vekić će se boriti protiv bolje iz dvoboja Britanke Johanne Konte i Slovenke Dalile Jakupović. Vekić je u tri dvoboja s Konte slavila jednom, u prošlogodišnjem finalu Nottinghama, a protiv Jakupović ima pobjedu još iz 2011. godine s ITF turnira u Nigeriji na tvrdoj podlozi.

WTA Nottingham - četvrtfinale

DONNA VEKIĆ (HRV/6) - Mona Barthel (Njem) 7-5, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider