Tenis
SPORTOVI
Tenis
"Trava mi odgovara"

Donna Vekić: "Nadam se da ću u Wimbledonu igrati svoj najbolji tenis"

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pobjednica je WTA turnira u Nottinghamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon točno dvije godine hrvatski tenis dočekao je novu titulu na WTA touru. I to na istom mjestu. Krajem 1970-ih Nottingham je bio dom najbolje nogometne momčadi Europe, legendarne družine Briana Clougha koja je dvaput zaredom osvajala tadašnji Kup prvaka. U drugom desetljeću novog milenija na mapu sportskih zaljubljenika u Hrvatskoj vratile su ga Ana Konjuh i Donna Vekić.

Dubrovkinja je svoje ime na pobjednički pehar Aegon Opena dala ugravirati 2015., a Osječanka jučer.
„Naravno da sam jako sretna i malo umorna. Ali, više sretna i zadovoljna onime što sam postigla u zadnjih par dana“ – poručila je Donna Vekić na početku razgovora za Gol.hr.

U Nottinghamu je osvojila drugi naslov u karijeri, nakon što je još u travnju 2014. prvijenac upisala u Kuala Lumpuru.
„Prošlo je par godina, uspona i padova. Sretna sam što sam nakon par godina uspjela ponovno osvojiti titulu, koja mi puno više znači od prve. Jer znam što sam sve morala proći da ponovno osvojim turnir.“

Kao i u Kuala Lumpuru put do naslova vodio je protiv top 10 igračice. U Maleziji je pobijedila tada 10. tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu, a na engleskoj travi pao je 8. reket svijeta, domaća predstavnica Johanna Konta.
„Ona je vrhunska igračica, izgubila sam od nje jednom prošle godine. Nakon prvog seta željela sam ostati u meču, pronaći ritam i u drugom setu počela sam bolje servirati. Kad sam dobila taj set vjerovala sam da mogu pobijediti.“

Dugo vremena pokušavala je spojiti nekoliko pobjeda u nizu, no rezultat je uporno izostajao. U Nottinghamu su se kockice konačno posložile na pravi način.
„Ja već od početka godine igram dosta dobro. Nisam dosad uspjela povezati par pobjeda, ali sam imala dosta dobar nivo igre. Čak i u mečevima koje sam gubila. Iz tih mečeva sam puno naučila i nastavila napredovati, tako da je u Nottinghamu sve kliknulo na pravi način. Naravno, trava odgovara mojoj igri, bila sam dosta agresivna i dobro igrala.“

Donna vjeruje da će njezina karijera nakon osvajanja drugog naslova u karijeri konačno krenuti u smjeru vrha.
„Naravno da se nadam. Ali, ja se još moram i razvijati kao igračica, nisam još kompletna tenisačica. Nadam se da ću zadržati ovu konstantu i da ću nastaviti pobjeđivati. Ne očekujem, naravno, da ću osvajati svaki turnir, ali očekujem da ću nastaviti graditi svoju karijeru na pravi način.“

Na travi je još prije četiri godine igrala finale u Birminghamu, turniru na kojem nastupa ovaj tjedan. A, potom je čeka vrhunac sezone – Wimbledon.
„Sutra igram prvi meč u Birminghamu, protiv Riske, a onda tjedan dana odmora, pa nastup u Wimbledonu. Nadam se da ću biti spremna i da ću odigrati svoj najbolji tenis. Ne želim ići u All England Club s prevelikim očekivanjima. Ako ću igrati prvo kolo s nekom od najboljih cura, bit će teško, ali nadam se da ću igrati svoj najbolji tenis i da će to biti dovoljno za dobar rezultat“ – zaključila je Donna Vekić, od danas 58. igračica svijeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider