Tenis
SPORTOVI
Tenis
VAN FORME

Donna Vekić ispala na početku turnira u Ostravi: Prvi put izgubila od Ruskinje

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda ruske 23-godišnje ruske tenisačice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 31.) nije se uspjela plasirati u drugo kolo WTA turnira u češkoj Ostravi, nagradnog fonda 593.600 američkih dolara, gdje ju je u utorak nadigrala Ruskinja Veronika Kudermetova (WTA - 47.) koja je slavila sa 6:2, 6:4 nakon 73 minute igre.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda ruske 23-godišnje ruske tenisačice koju je Vekić prethodno oba puta pobijedila na turniru Sankt Peterburgu (2017. i 2019.).

Kudermetova je u prvom setu bila značajno bolja i dvaput oduzela servis Osječanki, u trećem i petom gemu, te lakoćom osvojila prvu dionicu.

Ruskinja je prva došla do 'breaka' i u drugom setu te ga potvrdila za vodstvo 4:2. Tračak nade za Vekić pojavio se u osmom gemu, u kojem je s nekoliko dobrih udaraca uspjela doći do 'breaka' i izjednačiti na 4:4. Međutim, već u sljedećem gemu je ponovno izgubila servis.

Imala je Donna priliku produžiti dvoboj, jer se u desetom gemu izborila za tri povezane prilike za 'break', ali je Kudermetova nizom od pet osvojenih poena završila dvoboj i ostvarila plasman u drugo kolo u kojem će za suparnicu imati drugu nositeljicu Čehinju Karolinu Pliškovu.

U srijedu će meč prvoga kola igrati druga hrvatska predstavnica i peta nositeljica Ostrava Opena Petra Martić (WTA - 18.). Njena suparnica u tom dvoboju bit će Latvijka Jelena Ostapenko (WTA - 44.). Martić u meč ulazi s prednošću 2:0 u međusobnim dvobojima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider