Tenis
SPORTOVI
Tenis
"najbolje tek dolazi"

Donna Vekić ekskluzivno za Novu TV nakon najboljeg ulaska u sezonu i renkinga karijere!

Donna Vekić uzela je kratku pauzu od tenisa nakon odličnih nastupa u Indina Wellsu i Miamiju.

Donna Vekić u razgovoru za Novu TV

Iza nje je najbolje otvaranje sezone u karijeri, a ispred nje period u kojem želi ući u sami vrh. Najbolja hrvatska teniačica Donna Vekić uživa u renkingu karijere, a u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV optimistički poručuje da najbolje od nje tek slijedi.

Nakon nastupa u Indian Wellsu i Miamiju Donna Vekić nakratko se vratila u Hrvatsku. Osvrt na prva tri mjeseca 2019. iznimno je pozitivan. Jer, naša najbolja tenisačica došla je do najboljeg plasmana karijere - 25. mjesta na svijetu.

Dvije pobjede protiv Top 10 tenisačica

"Definitivno najbolji početak sezone u mojoj karijeri. Krenula sam jako dobro u Brisbaneu, onda malo lošije u Melbourneu, ali finale St. Petersburga je definitivno najbolji rezultat do sada. I nadam se da mogu nastaviti s ovako dobrim rezultatima i na zemlji."

Pobjede protiv dvije top 10 igračice Petre Kvitove i Kiki Bertens pokazuju da je Donna sve bliže onim najboljima. Njezin stav na terenu danas stav je tenisačice koja vjeruje u velike stvari.

"To je nekako bio cilj već prošle godine, uvijek sam bila blizu tim top igračicama, ali da nađem način da preokrenem meč, da na kraju meča ja budem pobjednik i to se već par puta desilo. I nadam se da će toga biti sve više i više."

Teniski svijet oduševila je još kao 16-ogodišnjakinja. Tada je igrala prvo finale na WTA Touru i ušla među 100 najboljih tenisačica svijeta.

Veliki pritisak je stavila na samu sebe

Mnogi su očekivali brzi nastavak uspona, no Donna je čekala do 21. godine za ulazak u top 50. Da bi onda u sljedećih godinu i pol stigla i u klub najboljih 30.

Iako nije išlo brzo, Vekić je vjerovala da je na pravom putu.

"Mislim da je to bio jedan normalan proces i da je trebalo neko vrijeme da ja odrastem kao osoba i da malo više saznam o sebi kao igračici. Naravno, kad sam imala 16 i bila u top 100 ja sam sama od sebe imala velika očekivanja što isto nije pomoglo i tu sam stavljala jako puno pritiska na sebe, ali imala sam stvarno dobar tim ljudi oko sebe koji su vjerovali u mene i nakon par godina sam i ja počela vjerovati u sebe i sve se sklopilo."

Radi s čovjekom koji je odveo Kerber do broja 1

Od kraja 2017. Donna Vekić radi s Nijemcem Torbenom Beltzom. Sjajnim trenerom koji je prije naše tenisačice vodio Angelique Kerber.

"Ja sam stvarno presretna s Torbenom. On je jako pozitivan trener, pozitivna osoba i jako mi puno pomaže na terenu i van terena. Imamo jako dobar balans, što se tiče treninga, odmora i sad radimo već godinu i pol i mislim da se stvarno jako dobro razumijemo."

Beltz je Kerber vodio do 2 Grand Slam naslova i broja 1 na svijetu, a do 23. godine Nijemica je bila jako daleko od teniskog vrha.

"Govori da, ako radimo prave stvari, ako treniramo i tu postoji trud i želja da će rezultati doći. Naravno, svatko ima neke svoje limite, svaki igrač ima svoje limite i drugačije tajminge u svojoj karijeri, ali ja vjerujem da sam ja na pravom putu."

Cilj je Top 15 do kraja godine

A, gdje taj put vodi u 2019.?

"Cilj mi je da završim godinu u top 15, ali isto imam cilj da pobijedim 40 mečeva ove godine. Mislim da sam sad negdje na 12, 13 i ako svaki turnir dobijem što više mečeva ja mislim da će na kraju to biti top 15. Mislim da tu nije neka velika razlika u poenima i mislim da je to vrlo ostvariv cilj, ako bude dobra igra."

Život na teniskom Touru vrlo je specifičan. Uz brojna putovanja, stresove i sve što profesionalni sport nosi. Koliko se s time lakše nositi kad ti je i partner dio tog svijeta Donna ne želi govoriti.

No, zato je spremno odgovorila na pitanje ima li među tenisačicama pravog prijateljstva?

"Ja sam jako sretna što mogu reći da imam jednu prijateljicu na Touru, to je Grkinja Maria Sakkari. Nije lagano, jer ona mi je stvarno pravi prijatelj, a kad igram protiv nje - recimo prošle godine u Pekingu - baš je čudno. Želiš pobijediti, naravno da želiš pobijediti, a onda na kraju kad sam pobijedila taj meč malo mi je bilo i žao nje. Ali, kad završimo meč to je ponovno prijateljstvo.

Osječanka polako, ali sigurno korača prema pozicijama na kojima su je još kao djevojčicu mnogi vidjeli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider