Tenis
SPORTOVI
Tenis
Za jedan gem

Vekić ostala bez polufinala na virtualnom Madrid Openu

Hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić jedan je gem dijelio od plasmana u polufinale virtualnog izdanja Madrid Opena, ali je od 23-godišnje Osječanke u četvrtfinalnu bolja bila Francuskinja Fiona Ferro sa 7-6 (3)

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić jedan je gem dijelio od plasmana u polufinale virtualnog izdanja Madrid Opena, ali je od 23-godišnje Osječanke u četvrtfinalnu bolja bila Francuskinja Fiona Ferro sa 7-6 (3).

Ferro će u polufinalu igrati protiv Rumunjke Sorane Cirstee koja je sa 7-6 (4) bila bolja od Biance Andreescu, prve tenisačice koja je igrajući pod kanadskom zastavom osvojila pojedinačni Grand Slam naslov, u rujnu prošle godine na US Openu. U drugom polufinalu sastat će se bivši svjetski broj 1 i odnedavno umirovljena tenisačica Caroline Wozniacki te Nizozemka Kiki Bertens. Wozniacki je s uvjerljivih 6-0 svladala Britanku Johannu Kontu, a Bertens je sa 6-4 nadigrala Švicarku Belindu Benčić.

U muškom dijelu turnira polufinalne parove čine Britanac Andy Murray i Argentinac Diego Schwartzman te Belgijac David Goffin i Grk Stefanos Tsitsipas. Murray je u četvrtfinalu nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva s uvjerljivih 6-1, a Schwrtzman je sa 6-3 bio bolji od Fabija Fogninija. Tsitsipas je sa 6-2 bio bolji od umirovljenika Davida Ferrera, a Goffin je bez gema (6-0) ostavio Francuza Benoita Pairea.

Na ovom turniru je sudjelovalo po 16 profesionalnih igračica i 16 profesionalnih igrača, igrajući na konzolama u svojim domovima, a natjecanje je humanitarnog karaktera. Dio fonda od 300.000 eura ići će profesionalnim tenisačima i tenisačicama koji su uslijed ove pandemije koronavirusa najviše pogođeni, a 50.000 će biti donirano u fond za borbu protiv koronavirusa.

Svi mečevi mogu se pratiti uživo na Facebook stranici Madrid Opena, a u četvrtak će biti odigrani polufinalni i finalni dvoboji u obje konkurencije.

gol expired Bivša najbolja na svijetu objavila fotku u badiću i umjesto pohvala dobila ismijavanje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider