Tenis
SPORTOVI
Tenis
nije se baš potrudio

Ukrajinac tragikomično namjestio meč? Teniski svijet bruji o najvećoj prijevari ikad

Teniski svijet bruji o tragikomičnom namještanju meča u režiji Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo 55 minuta trajao je meč prvog kola Winston-Salem Opena između Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Brazilca Thiaga Monteira. Dolgopolov, nekad Top 20 igrač koji je danas 63. na ATP ljestvici, izgubio je 6:3, 6:3 od 114. igrača svijeta.

Uoči meča Dolgopolov je bio veliki favorit, ali neposredno prije meča velike svote novca uplaćene su na pobjedu Monteira. Većina europskih kladionica blokirala je ovaj meč zbog sumnji u namještanje, a ishod i tijek meča pokazuju da takav potez nije bio bez osnove.

Nakon meča teniski svijet bruji o ''najvećoj prijevari ikad'', a razlog je način na koji je Dolgopolov izgubio. U cijelom meču nije izborio niti jednu break loptu, što mu se dogodilo samo dva puta u zadnje dvije sezone, oba puta protiv Federera. Zanimljivo, Monteirovi protivnici na tvrdoj podlozi u prosjeku izbore četiri break lopte po meču.

Monteiro je, s druge strane, izborio tri break lopte i sve ih iskoristio, dva puta uz veliku pomoć Dolgopolova koji je napravio dvostruku servis grešku.

Ukrajinac je radio pogreške kao da se radi o amateru, a njegova tragikomična igra šokirala je navijače, ali i protivnika. Dolgopolov je u nekoliko navrata promašivao za nekoliko metara, a zadnji poen meča Monteiro je osvojio nakon što Dolgopolov nije dobacio niti do mrežice.

Nakon meča očekivano je pokrenuta istraga Tennis Integrity Unita, tijela koje se bavi sprječavanjem korupcije i namještanja u tenisu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider