Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup

Dodig: Podloga će nam odgovarati

Srijeda je za hrvatske tenisače u Mikishiju bila sve samo ne dan za ljenčarenje. U dvoranu su stigli ujutro i napustili je predvečer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskorištena je svaka minuta koju su imali na raspolaganju za trening na glavnom igralištu, a kad to nije bilo moguće radili su na jednom od susjednih terena na kojem je podloga istovjetna onoj s centralnog terena, na kojem će i igrati protiv Japana u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa.

''Podloga je dobra, mislim da će odgovarati i Ivi i meni. Dosta je brza. S druge strane, sigurno je da ju Japanci nisu slučajno izabrali, to su tenisači koji vole igrati na bržim podlogama'', rekao je Ivan Dodig, koji će od petka do nedjelje imati status prvog hrvatskog reketa iako pozicija na ATP listi više nije takva.

Naime, makar je Ivo Karlović (43. na ATP listi) sada ispred njega to neće imati utjecaja na igračke pozicije za ovaj susret. Razlog - gleda se plasman na rang listi u trenutku kada su u London poslane nominacije (bilo je to 31. siječnja), a tada je Dodig (danas 55.) imao bolji renking nego Karlović.

To znači da će u petak Dodig za suparnika imati Japanca Goa Soedu, ne bude li iznenađenja u nominaciji japanskog izbornika. Bit će im to drugi međusobni susret, nakon što je Japanac prije mjesec dana bio uspješniji u 2. kolu ATP turnira u Chennaiju. Koliko je taj meč relevantan uoči novog okršaja?

''Meč u Davis Cupu je drugačiji nego na turniru. Igra se na tri osvojena seta, drugačiji je ambijent. Japancima je ovo prvi nastup u Svjetskoj skupini nakon dosta godina i osjećat će pritisak. Možda ne toliko Nishikori, koji je još kao junior navikao igrati, a da ga prate velika očekivanja, nego više Soeda ili tko će već biti njihov drugi igrač. Mislim da bi se lako moglo dogoditi da o pobjedniku susreta odluči meč parova u subotu, da to bude bod koji će nakon svega prevagnuti na ovu ili onu stranu. Bit će ovo sigurno težak susret, i za nas i za njih - ustvrdio je Dodig.

Prvi meč u petak počet će u 5 sati po srednjoeuropskom vremenu, a tko će igrati prvi bit će određeno na ždrijebanju u četvrtak.

Nastavi čitati

Nastavi čitati