Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Bio je to težak dan'

Dodig bez šanse protiv Federera u Indian Wellsu

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije imao puno šansi u meču 3. kola ATP turnira u Indian Wellsu protiv Rogera Federera. Drugi nositelj i branitelj naslova savladao ga je sa 6-3, 6-1 za 61 minutu igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je slabo otvorio susret, te je Dodig u njegovom prvom servis-gemu imao 0-40, ali se Švicarac spasio, te je kasnije breaknuo Međugorca u četiri navrata, ne izgubivši vlastiti početni udarac ni u jednom trenutku.

''Bio je to težak dan. Ivan je igrao zaista dobro i mučio sam se u prvim gemovima. Onda sam došao do daha, a početkom drugog sam počeo igrati bolje. U posljednjih nekoliko gemova Ivan nije igrao tako dobro, pa sam to uspio iskoristiti. Bila je to za mene zaista dobra pobjeda'', rekao je Federer nakon prvog međusobnog ogleda protiv Dodiga, 60. igrača svijeta.

Federer je u meču ukupno napravio četiri breaka, dva u prvom i dva u drugom setu, uz stopostotnu realizaciju break-lopti, dok je Dodig svoje break-prilike propustio na otvaranju meča.

Federer je u Indian Wellsu na ukupnom omjeru 41-8, a naslove je ondje, izuzev prošle godine (pobjeda u finalu protiv Isnera), osvajao između 2004. i 2006. godine.

Sljedeći protivnik bit će mu sunarodnjak Stanislas Wawrinka koji je sa 6-4, 7-5 savladao Australca Lleytona Hewitta.

Jedini hrvatski predstavnik na turniru ostao je Marin Čilić kojem će protivnik u 3. kolu biti Kanađanin Milos Raonic.(TS)

ATP Indian Wells, 3. kolo:

Federer (2) - Dodig 6-3, 6-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider