Tenis
SPORTOVI
Tenis
GDJE IM PAMET BILA?

Dodatna motivacija Noletu? Pogledajte kakvu glupost je visokotiražni list napravio nakon prvog meča Đokovića i Sinnera

Novinari najvećeg talijanskog sportskog medija malo su prerano proglasili Jannika Sinnera novim teniskim kraljem.

Đoković i Sinner (Foto: Afp)

Novak Đoković još jednom se potvrdio kao najbolji tenisač svijeta, sjajnom predstavom u pobjedom u finalu finala ATP sezone u Torinu.

Rezultatom 6:3, 6:3 s terena je ispratio Jannika Sinnera, dok je u polufinalu još uvjerljivije, 6:3 i 6:2, pomeo Carlosa Alcaraza.

Sinner u skupini bio bolji, ali njegovi sunarodnjaci su pretjerali

I sve to samo par dana nakon što je u susretu unutar skupine od Sinnera izgubio. Bio je to tvrd meč, ali i ponajbolji teniski meč ove cijele godine, u kojem je Talijan odigrao fenomenalno u ključnim trenucima te slavio rezultatom 7:5, 6:7, 7:6.

I sve bi to bilo u redu da iz talijanske Gazzette Dello Sport nisu malo požurili s jednom objavom. Na svojim stranicama te na Instagramu objavili su stripovski prikaz Đokovića kako svoju krunu predaje Sinneru.

Možda bi ta objava i imala smisla da njihov novi susret nije bio moguć samo par dana kasnije u finalu, kao što se i dogodilo. A možda je upravo ta objava dodatno motivirala Đokovića, koji je odigrao svoj najbolji tenis.

Njegov fair play svakako vrijedi pohvaliti

Zanimljivo, u finalu se našao upravo zahvaljujući Sineru. Naime, nakon poraza od Talijana, Đoković je savladao Huberta Hurkacza rezultatom 2:1 u setovima te je ovisio o Sinneru.

Mladi Talijan mogao je kalkulirati i eliminirati najvećeg konkurenta. Naime, njemu je u meču posljednjeg kola jedan set bio dovoljan za prvo mjesto u skupini, dok je polufinale već prije meča izborio. S druge strane je bio Holger Rune, kojeg je bilo koja pobjeda vodili dalje ispred Đokovića.

No, Sinner je kod rezultata 1:1 dodatno potegao i pobijedio u meču, time pomogavši srpskom tenisaču da se nađe u polufinalu te da na kraju i osvoji turnir.

Ispod teksta pogledajte objavu Gazzette.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider