Tenis
SPORTOVI
Tenis
ovako razmišlja veliki čovjek

Đoković za GOL.hr o porukama koje šalje svojim ponašanjem: ''Goran je nenadmašan''

Novak Đoković je u ekskluzivnom intervjuu za GOL.hr otkrio što ga motivira za bavljenje tenisom na najvišem mogućem nivou.

Novak Đoković (GOL.hr)

Da mu trenutno nema ravnog u svijetu tenisa Novak Đoković je još jednom dokazao u Madridu gdje je bez izgubljenog seta osvojio 74. ATP naslov u karijeri, a 33. iz Masters serije. U finalu je bio bolji od mladog Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-3, 6-4.

Za vrijeme turnira Đoković je dao veliki intervju za GOL.hr u čijem smo prvom dijelu mogli ekskluzivno čuti o dijelu njegove obitelji iz Vinkovaca, odnosu prema sportašima iz Hrvatske, našoj obali koju obožava i ostalim pitanjima vezanim za našu zemlju.

U drugom dijelu razgovora Novak je pričao o svojoj karijeri i motivaciji da i dalje igra na najvišem nivou.

''Osim te povijesti, broja 1, osvajanja Grand Slamova i tako dalje, imam još razlog nekog vlastitog karakternog razvoja. Mislim da bi se mnogi tenisači složili, jednom kada izađete na teren iz vas izlaze na površinu, pogotovo u teškim trenucima, neke duboko potisnute stvari, emocije koje možda niste adresirali na pravi način. Nekad izađu u vidu negativne ili pozitivne reakcije. Onda shvatite što se događa'', otkrio je Nole Fani Stipković.

''Dogodi se da bacim reket, da opsujem, da vrisnem. Definitivno nisam ponosan na to.''

Na opasku da je to još daleko od Gorana Ivaniševića, koji je bio itekako poznat po izljevima emocija, Đoković je kroz smijeh komentirao:

''Goran je nenadmašan.''

Novak Đoković i Fani Stipković (GOL.hr) Đoković ekskluzivno o rodbini u Vinkovcima i vezama s Hrvatskom: ''Meni je hrvatska obala najljepša na svijetu'' divider

''S druge strane sam svjestan da mi teniski teren daje nešto što ne mogu dobiti niti u jednom dijelu života, u vidu tog osobnog razvoja. Treći veliki razlog zašto se i dalje bavim tenisom na ovom nivou je osjećaj da imam tu platformu. Pogotovo mi uspješni sportaši na tom svjetskom nivou imamo veliku odgovornost da zbog svih kamera i pažnje koju dobivamo šaljemo te neke pozitivne poruke, da inspiriramo na pravi način mlade ljude koji se ugledaju na nas'', rekao je Novak i nastavio:

''Ima puno mladih koji se žele baviti sportom jer sport izaziva u ljudima tu neku emociju, strast, ispunjenost i sreću. Vjerujem da sportaši puno više mogu koristiti tu platformu, mudrije, inteligentnije, smislenije… Meni je to uvijek u podsvijesti. Trudim se da na prirodan i spontan način pošaljem tu neku poruku, da sudjelujem u nekoj humanitarnoj akciji…''

Prvi tenisač svijeta je pojasnio ulogu koju imaju vrhunski sportaši.

''Sportaši bi se općenito mogli više pozabaviti tim utjecajem koji imaju. Naravno da ljudi vole vidjeti rivalitet i natjecateljski duh, da vide emociju i nešto zbog čega bi se poistovjetili s vama, s druge strane mislim da je bitno u tim nekim trenucima euforije, nakon velikih uspjeha kada su oči svijeta širom otvorene, iskoristiti te otvorene kanale za određene vrijednosti, poruke i neke stvari o kojima treba pričati.''

''Društvo je danas, ne samo kod nas nego i u svijetu, malo izopačeno s nekim vrijednostima i stvarima koje se događaju u politici, medijima, ekonomiji… Opća slika nije baš pozitiva. Sport je područje koje u ljudima budi tu pozitivnu emociju'', poručio je Đoković u intervjuu za GOL.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider