Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bizarno

Djevojka uletjela na teren, zavezala se za mrežu i prekinula Čilićev meč, poznato zašto je to učinila

Marin Čilić poražen je u polufinalu Roland Garrosa, ali meč je prekinuo zanimljiv detalj.

Galerija Djevojka prekinula meč Čilić - Ruud Čilić - Ruud Čilić - Ruud +1 Čilić - Ruud

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igra u polufinalu Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda. Hrvat je dobio prvi set, Norvežanin uzvratio u drugom, ali pri rezultatu 4:1 u trećem nepoznata djevojka upala je na teren Philippe Chatrier i zavezala se za mrežu te do daljnjeg prekinula meč.

Tenisači su otišli u svlačionice, a organizator je prekinuo prijenos privremeno. Djevojka je na sebi imala bijelu majicu s porukom na engleskom jeziku:

"Imamo još 1028 dana".

Otkrivena poruka

Uskoro je otkriveno što ta poruka predstavlja. Organizacija koju aktivistica predstavlja objavila je kratko priopćenje i objasnila kako je riječ o ultimatumu francuskoj vladi.

"Toliko nam je ostalo da odredimo budućnost čovječanstva, manje od tri godine. Odbrojavanje je počelo 28. ožujka 2022., zadnji ultimatum vladi i datum nakon kojeg će građani ući u građanski otpor. Francusku su i njeni sudovi osudili jer ne poduzima ništa po pitanju klime. Budućnost ove države je uništena. Ako izgubimo vrijeme, izumrijet ćemo", poručila je organizacija, a djevojka Alizee koja je prekinula polufinale dodala je:

"U 2022. godini smo i moramo se suočiti sa stvarnošću. Svijet u koji nas političari vode bit će svijet u kojem više neće biti Roland Garrosa. Učinila sam ovo jer više nisam mogla sjediti ne riskirajući ništa zbog hitnosti za klimatskim promjenama.“
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider