Tenis
SPORTOVI
Tenis
kritike zbog odluke

Dio tenisača smatra kako je organizator malo pomogao Federeru u finalu: ''Ovo je apsolutno smiješno''

Tijekom finala u Melbourneu neki su bivši tenisači komentirali odluku organizatora da se zatvori krov.

Roger Federer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Roger Federer osvojio je svoju 20. Grand Slam titulu u karijeri. Neuništivi Švicarac slavio je protiv našeg Marina Čilića u pet setova nakon sjajne borbe s obje strane.

Za vrijeme prvog seta krenula je rasprava na društvenim mrežama je li možda organizator malo pomogao Federeru. Pala je odluka glavnog suca da se zatvori krov, a to je išlo na ruku Švicarcu koji je u dvoranskim uvjetima najbolji na svijetu, a i trenirao je pod krovom.

Organizator je po prvi puta na turniru odlučio zatvoriti krov Rod Laver arene. Razlog nije kiša već visoka temperatura, točnija vlaga. Temperatura uoči meča je iznosila 37 stupnjeva, a indeks vlage 32.5 (temperatura vlažnog termometra sfere). Dok temperatura nije prešla granicu zbog koje se zatvara krov, spomenuti indeks što se vlage tiče je bio iznad zamišljene granice.

''Sudac je odlučio iskoristiti pravo i zatražiti zatvaranje krova. U ni jednom drugom meču nije pređena ta granica', objasnili su u priopćenju organizatori turnira.

No to nije uvjerilo neke bivše i sadašnje tenisače. Legendarni Australac Pat Cash je u prijenosu na BBC-u izjavio:

''Ovo je turnir na otvorenom, baš kao i Wimbledon. Zašto je krov zatvoren? Bilo kakav vjetar ne odgovara Rogerovoj igri.''

''Ne mogu vjerovati da su zatvorili krov'', rekao je Jamie, brat Andyja Murraya, koji se ovdje natjecao u konkurenciji parova i izgubio od našeg Mate Pavića. Zanimljivo, sam Andy Murray je ''retvitao'' bratovu objavu što znači kako se i on slaže s kritikama.

''Ovo je smiješno. Grand Slamovi su turniri na otvorenom. Da, vruće je, ali teren je u hladu na večernjim mečevima'', napisao je na Twitteru Greg Rusedski.

Mnogi tvrde kako je bilo logičnije zatvarati krov na nekim mečevima tijekom dana kada je na suncu bilo i do 60 stupnjeva. Mnogi su se tenisači i tenisačice žalili na teške uvjete, a neke tenisačice su, poput Simone Halep nakon finala, završile u bolnici zbog dehidracije.

Možda ova odluka nije odlučila finale tenisača, ali je svakako ostavile mnoge u čudu, upravo zbog svih onih mečeva na užarenom terenu.

Hoće li ovo biti najbolja godina Marina Čilića, trećeg tenisača na ATP ljestvici?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider