Tenis
SPORTOVI
Tenis
Provukli se

Rusi spasili Đokovića i Srbiju, moguć susret s Hrvatskom u polufinalu Davis Cupa

Pobjednik dvoboja Hrvatska - Italija u polufinalu ide na pobjednika meča Kazahstan - Srbija

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teniska reprezentacija Rusije je u izravnom dvoboju za plasman u četvrtfinale na završnom turniru Davis Cupa u Madridu svladala Španjolsku sa 2-1, čime su branitelji naslova osvojenog 2019. ispali, a kao dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije su u četvrtfinalu završile Srbija i Švedska, koje su imale bolju set-razliku od Španjolaca.

Rusiji su pobjedu donijeli Aslan Karacev i Andrej Rubljov u igri parova u kojoj su sa 4-6, 6-2, 6-4 nadigrali Marcela Granollersa i Feliciana Lopeza. Španjolce je u vodstvo doveo Lopez koji je u prvom pojedinačnom dvoboju nadigrao Rubljova sa 2-6, 6-3, 6-4, a izjednačio je Danil Medvjedev pobijedivši Pabla Carrena Bustu sa 6-2, 7-6 (3).

Srbi prošli na set-razliku

Španjolska, Srbija i Švedska, kao tri najbolje drugoplasirane reprezentacije, bile su izjednačene po broju pobjeda i poraza u dvobojima u skupini (1-1) te po učinku u pojedinačnim i dvobojima parova (4-2), pa su posljednja dva četvrtfinalista određena na temelju set-razlike.

Po tom kriteriju najbolja je bila Švedska (9-4), druga je bila Srbija (9-6), a treća Španjolska (9-7).

Već u ponedjeljak će se u Torinu za prvo mjesto u polufinalu boriti Hrvatska i Italija. U utorak će u Innsbrucku igrati Velika Britanija i Njemačka. Preostala dva četvrtfinala bit će odigrana u Madridu, gdje će se u srijedu boriti Kazahstan i Srbija, a u četvrtak Rusija i Švedska.

U polufinalu moguć okršaj Hrvatske i Srbije

Pobjednik dvoboja Hrvatska - Italija u polufinalu ide na pobjednika meča Kazahstan - Srbija, a drugo polufinale će činiti pobjednici iz susreta Rusija - Švedska i Velika Britanija - Njemačka.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak i subotu u Madridu, baš kao i finale koje će biti odigrano u nedjelju.

Dvije reprezentacije koje će se probiti do finala će automatski izboriti plasman na završni turnir Davis Cupa i za 2022., dok će se preostalih 16 momčadi s ovogodišnjeg finalnog turnira za to morati izboriti kroz kvalifikacijske mečeve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider