Tenis
SPORTOVI
Tenis
potvrdio sam gasquet

Težak udarac za Francuze uoči finala Davis Cupa: Prvi reket propušta Hrvatsku!

Prema prvih i neslužbenim informacijama iz Francuske, prvi reket reprezentacije Richard Gasquet otpao je za finale Davis Cupa protiv Hrvatske.

Richard Gasquet u Davis Cupu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U ponedjeljak je započeo kamp francuske Davis cup reprezentacije u Lilleu, no ne prema očekivanjima. Svega 11 dana uoči finala Davis Cupa protiv Hrvatske francuski izbornik Yannick Noah našao se u problemima. Prvi francuski reket i 26. tenisač svijeta Richard Gasquet nije se oporavio od ozljede i propustit će finale.

Vijest je najprije prenijelo nekoliko francuskih medija koji su nagađali da je to slučaj, a nedugo nakon toga se oglasio i sam Gasquet.

"Duboko sam razočaran što neću moći nastupiti u finalu Davis Cupa. Ostajem uz reprezentaciju i idemo po novu pobjedu", napisao je Francuz.

Kada se Gasquet nije pojavio na prvom treningu reprezentacije, pretpostavljalo se da je riječ o ozljedi koju vuče još od Masters 1000 turnira u Parizu, gdje je glatko izgubio od Jacka Socka na početku turnira.

Gasquet protiv obojice hrvatih tenisača u singlu ima izjednačen omjer kada su pobjede i porazi u pitanju. Protiv Čilića ima 2-2, a protiv Ćorića 1-1.

Preostali pozvani igrači, Lucas Pouille, Jeremy Chardy i Jo Wilfried Tsonga, pojavili su se na prvom treningu u Lilleu, dok se prvi par Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert nalaze u Londonu, na završnom turniru osam najboljih parova u sezoni.

U Londonu su i obojica hrvatskih tenisača koji će igrati singl, Marin Čilić i Borna Ćorić (kao rezerva), te dvojica parskih igrača – Mate Pavić i Nikola Mektić.

Finale Davis Cupa igra se od 23. do 25. studenog u Lilleu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider