Tenis
SPORTOVI
Tenis
Možemo li do treće titule

Završnicu Davis Cupa igramo u susjedstvu: U skupini s Australijom i Mađarskom

Završnicu Davis Cupa Hrvatska će igrati u Torinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završnica Davis Cupa ove će se godine održati od 25. studenog do 5. prosinca u Madridu, Torinu i Innsbrucku, objavila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

Hrvatska reprezentacija će igrati u skupini D u Torinu s Australijom i Mađarskom. U dvorani Pala Alpitour igrat će se i skupina E u kojoj su SAD, domaćin Italija i Kolumbija.

U Torinu će biti odigran i četvrtfinalni susret između pobjednika naše i skupine E.

U Olympia Halle u Innsbrucku igrat će se susreti skupina C (Francuska, Velika Britanija, Češka) i F (Srbija, Austrija, Njemačka), te jedno četvrtfinale.
U Madridu će igrati skupine A (Španjolska, Rusija, Ekvador) i B (Kanada, Kazahstan, Švedska), dva četvrtfinalna susreta, oba polufinala i finale.

Davis Cup se ove godine igra od 25. studenog do 5. prosinca, a točni rasporedi igranja susreta po skupinama bit će objavljeni naknadno.

gol expired Još jedan nevjerojatan meč i poraz Marina Čilića: Potpuni slom nakon velikog previda suca divider

"Jako smo uzbuđeni što smo finale Davis Cupa doveli u Torino i Innsbruck. Oba grada su predala impresivne ponude koje ne samo da obećavaju vrhunske uvjete već i stroge mjere osiguranja zdravlja za sve sudionike i navijače. Bilo je važno pronaći dva grada koja su dobro povezana s Madridom sa sličnim uvjetima igranja kako bi se osigurao nesmetan prijelaz igrača," kazao je direktor Davis Cupa Albert Costa.

Može li Hrvatska do četvrtog Davis Cup finala?

Od 2019. Davis Cup se igra u novom formatu. ITF je u partnerstvu s investicijskom grupacijom pod imenom Kosmos, koja se obvezala uložiti u Davis Cup tri milijarde dolara u razdoblju od 25 godina, odlučio dosadašnji format Svjetske skupine sa 16 najboljih reprezentacija zamijeniti jednotjednim finalnim turnirom sa 18 reprezentacija.

U prvom izdanju svi mečevi su se igrali u Madridu, a slavila je Španjolska koja je tako postala prvi pobjednik novog formata Davis Cupa, te nasljednik hrvatske reprezentacije koja je u zadnjem "starom finalu" porazila Francusku.

Španjolcima je to ujedno šesta titula nakon što su bili najbolji 2000., 2004., 2008., 2009., i 2011. godine. Prošle godine nije bilo Davis Cupa zbog epidemije koronavirusa.

Uspije li Hrvatska doći do finala, bit će to ukupno četvrto Davis Cup finale, a prvo u novom formatu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider