Tenis
SPORTOVI
Tenis
optimističan za nedjelju

Čilić UŽIVO u Dnevniku Nove TV: ''Mi smo u psihičkoj prednosti''

Marin Čilić gostovao je UŽIVO u Dnevniku Nove nakon sjajne pobjede u paru s Dodigom u finalu Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove sezone nepobjedivi par Marin Čilić – Ivan Dodig donio je bod i u finalu Davis Cup meča Hrvatska – Argentina. Sada naša reprezentacija ima rezultat kojeg su svi očekivali nakon prva dva dana.

''Ovaj smo rezultat priželjkivali. Htjeli smo mi da završi i danas, ali to bi bilo teško. Velika je prednost na našij strani, 2:1 nakon drugog dana je prednost. U psihičkoj smo prednosti'', rekao je Marin Čilić gostujući UŽIVO u Dnevniku Nove TV.

''Argentinci su išli na to da Del Potro igra danas . Išli su na taj rizik jer on u polufinalu protiv Velike Britanije nije igrao sva tri dana. Vjerujem da će mu zato biti malo teže'', objasnio je Čilić u razgovoru sa Sašom Lugonjićem koji je šestog tenisača svijeta upitao koja je razlika u ovoj pobjedi od onih protiv SAD-a i Francuza u paru s Dodigom.

''Bilo je zahtjevnije, jer su Del Potro i Mayer totalno drukčiji igrači od prva dva meča s braćom Bryan te Herbertom i Mahutom. Igrali su više kao ''single'' meč, znali smo da imaju kvalitetu na servisu i reternu te smo pokušali igrati taktički bolje od njih. Pokazalo se da smo kvalitetniji u ovom meču.''

Bilo bi dobro to u nedjelju riješiti već u prvom meču?

''Nadam se i ja, to bi bilo zbilja fenomenalno, da ne moramo stvarati Karloviću nervozu za peti meč. Ali kako god bude najvažnije je da mi sutra slavimo'', rekao je Čilić i za kraj poručio:

''Fizički sam spreman, pripremao sam se da igram sva ti dana. Vjerujem da ću biti maksimalno spreman.''

Posljednjeg dana finala, u nedjelju od 14 sati igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih u mogućem odlučujućem petom susretu snage će odmjeriti Ivo Karlović i Federico Delbonis.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider