Tenis
SPORTOVI
Tenis
2:2

Davis Cup: Čilić donio Hrvatskoj izjednačenje

Marin Čilić donio je pobjedom nad Andreasom Seppijem hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji izjednačenje na 2-2 u ogledu 1. kola Svjetske skupine protiv Italije u Torinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavio je Čilić sa glatkih 6-3, 6-3, 7-5, pa će tako pobjednika ovog ogleda odlučiti dvoboj Fabija Fogninija i Ivana Dodiga.

Čilić je odigrao ponajbolji meč ove godine i nije Seppiju pružio pravu priliku. Podsjećamo, u petak je donio Hrvatskoj i prvi bod pobjedom u pet setova protiv Paola Lorenzija.
Čilić je u meču iskoristio pet od 11 break-lopti, dok je svoj servis izgubio tek jednom, u sedmom gemu trećeg seta. No, break-zaostatka je nadoknadio kod servisa Seppija za set u desetom gemu, da bi u 12. gemu napravio novi break bez izgubljenog poena, iskoristivši prvu meč-loptu.

Meč je ukupno trajao dva sata i 32 minute. Čilić je bio dominantan u svim segmentima igre. Imao je više asova (15-2), više winnera (39-19), manje neforsiranih pogrešaka (42-45), te veći broj osvojenih poena (115-93).

Ukupno je u karijeri ovo bio čak 11. međusobni ogled ove dvojice igrača i šesta pobjeda hrvatskog tenisača.(TS)

Davis Cup, Svjetska skupina, 1. kolo:

Italija - Hrvatska 2-2

Seppi - Čilić 3-6, 3-6, 5-7

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider