Tenis
SPORTOVI
Tenis
roland GARROS

Čudesni Pavić nastavlja sa sjanim igrama: Opet možemo gledati hrvatsko finale Grand Slama

Pavić izgleda nezaustavljivo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Mate Pavić plasirao se u finale parova u Roland Garrosu. Splićanin je u paru s Brazilcem Soaresom s 2:0 u setovima pobijedio Cabala i Faraha.

Pavić i Soares nedavno su osvojili US Open protiv hrvatskog tenisača Nikole Mektića i Nizozemca Koolhofa, a to finale moglo bi se ponoviti i u Parizu.

Naime, Mektić danas igra polufinale protiv Krawietza i Miesa i sa svojim kolegom je favorit za pobjedu.

gol expired Transfer-bomba: Talijani tvrde da je Mandžukić novi igrač Milana, prijelazni rok je gotov, ali smiju ga dovesti divider

U dvoboju aktuanih i prošlogodišnjih pobjednika US Opena Pavić i Soares su bolje krenuli u meč i stigli do 'breaka' u trećem gemu, ali su ga već u sljedećem izgubili. Odluka o osvajanju prvog seta pala je u 'tie-breaku' u kojem je hrvatsko-brazilski par do ključne prednosti došao kod rezultata 4-4, a potom je Pavić s dva poena na servisu donio osvajanje prve dionice.

Kolumbijci su prvi stekli prednost u drugom setu 'breakom' na servis Pavića u petom gemu. U osmom su Soares i Pavić izjednačili rezultat na 4-4 iskoristivši petu priliku za 'break'. Kad je kod 6-5 za hrvatsko-brazilski par Farah morao osvojiti servis za novi 'tie-break', Pavić i Soares su s nekoliko odličnih reterna i reakcija na mreži stigli do dvije meč-lopte (15-40) te nakon 104 minute brobe prvu priliku pretvorili u pobjedu koja ih je odvela u drugo zajedničko finale na Grand Slam turnirima, nakon trijumfa u New Yorku prije mjesec dana.

gol expired Domagoj Vida vraća se kući? Turci tvrde da je Bešiktaš kontaktiran i da sve ovisi o turskom velikanu divider

Soaresu je ovo prvo finale u Roland Garrosu, a Mate Pavić će po drugi put igrati za pariški naslov, nakon što je u finalu 2018. u paru s Austrijancem Oliverom Marachom poražen od francuskog para Herbert - Mahut.

Zanimljivo, Pavić je jedan od najboljih tenisača svijeta u parovima, no još nikada u karijeri nije slavio u hrvatskom dresu. Sve mečeve koje je odigrao u Davis Cupu zadnjih godina je izgubio.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider