Tenis
SPORTOVI
Tenis
PRVI NOSITELJ ŠOKIRAN

Čudesni 18-godišnjak pomeo Zvereva na njegovom domaćem terenu

Alexander Zverev osvojio je samo pet gemova u meču protiv mladog Danca Holgera Runea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rano ispadanje prvog nositelja s nekog ATP turnira uvijek predstavlja iznenađenje i svojevrsni šok. No, on je uvijek veći ako se osim toga radi o jednoj od najvećih teniskih zvijezda, koja osim toga nastupa na svom domaćem terenu.

Upravo to se dogodilo Alexandru Zverevu na BMW Openu koji se ovog tjedna igra u Münchenu. Na turniru koji je osvajao 2017. i 2018. godine, ovog je puta eliminiran u drugom kolu, što mu je bio prvi ovogodišnji nastup na turniru, i to na kakav način. 

Zvereva je eliminirao 18-godišnji Danac s pozivnicom za turnir, Holger Rune, 70. tenisač na ATP ljestvici u ovom trenutku. Zapravo, time si je na sjajan način čestitao 19. rođendan, koji će tijekom turnira proslaviti. Napravio je to rezultatom 6:3, 6:2, koji potvrđuje kako je mladi Danac zapravo pomeo s terena trećeg tenisača svijeta. 

Zverev je tako razočarao na ovom turniru drugu sezonu za redom. I prošle godine neočekivano je eliminiran, no tada u četvrtfinalu i to nakon prave borbe protiv Ilje Ivaške.

Rune je do sada odigrao 40 seniorskih mečeva na ATP Touru, upisavši 17 pobjeda i 23 poraza, a ovo mu je prva pobjeda nad nekih Top 10 tenisačem. Inače, riječ je o osvajaču juniorskog Roland Garrosa 2019. godine. Tada je također napravio veliko iznenađenje, budući da je isti osvojio sa samo 16 godina i mjesec dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider