Tenis
SPORTOVI
Tenis
pobijedio mayera

Ćorić prošao, Vekić i Martić poražene na startu US Opena

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo US Opena.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borna Ćorić je na startu posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira nadigrao Nijemca Floriana Mayera sa 6-2, 6-2, 5-7, 6-4.

Ćorić je dominirao tijekom prva dva sta dvoboja i vrlo brzo stigao do prednosti od 6-2, 6-2, a kada je oduzeo servis Nijemcu i u prvoj igri trećeg seta činilo se kako će vrlo brzo okončati posao. No, prednost "breaka" je izgubio odmah u sljedećoj igri da bi kod rezultata 5-6 još jednom pokleknuo na svom početnom udarcu i tako morao odigrati i četvrti set.

Kao i u trećoj dionici meča, Ćorić je u set krenuo "breakom", no ovoga je puta tu prednost uspio zadržati do kraja.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Roberta Carballesa i Amerikanca Mitchella Kruegera.

Ranije u ponedjeljak Donna Vekić nije bila uspješna, bolja od nje je u susretu 1. kola bila 19. nositeljica Latvijka Anastasija Sevastova sa 6-2, 2-6, 6-3.

Vekić je u prvom gemu propustila "break-loptu" da bi do kraja prvog seta dva puta izgubila servis, no drugu dionicu dvoboja je otvorila s dva "breaka2 i prednosti od 3-0. Iako se Sevastova primakla na 3-2, Vekić je uspjela još jednom vezati tri gema zaredom i odvesti dvoboj u 3. set.

Ključnim se pokazao prvi gem odlučujućeg seta u kojemu Vekić nije uspjela iskoristiti niti jednu od tri prilike za oduzimanje servisa suparnice, a do kraja dvoboja nije više dobila priliku za "break". S druge strane, Sevastova je u četvrtom gemu iskoristila svoju jedinu "break-loptu" u trećem setu te potom tu prednost uspjela održati do kraja.

Nakon Donne, poražena je i Petra Martić. Hrvatska tenisačica nije se uspjela plasirati u 2. kolo, a bolja od nje u susretu 1. kola bila je Čehinja Lucie Safarova sa 6:4, 6:4. Safarova je do pobjede došla nakon sat i pol igre.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider