Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Bio sam hrabar'

Ćorić nakon Brazila želi Argentinu: Prvi set sam odigrao najbolje u životu

Bio sam hrabar kad je bilo najpotrebnije i to mi se isplatilo, kazao je nakon prolaska u Svjetsku skupinu hrvatski tenisač Borna Ćorić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u Svjetsku skupinu Davis Cupa nakon što je u Florianapolisu povela protiv Brazila s nedostižnih 3-1, a pobjednički bod Hrvatskoj donio je Borna Ćorić kojem je najbolji brazilski tenisač Tommaz Bellucci predao meč zbog bolova u leđima kod vodstva Ćorića od 6-2, 4-6, 7-6 (4), 4-0. Nakon Ćorićeve pobjede izbornici su odlučili da se peti meč neće igrati, te je konačan rezultat 3-1 za Hrvatsku.

Ćorić je bio junak dvoboja protiv Brazila jer je prvog dana pobijedio Joao Sousu, a u subotu su u igri parova Ivan Dodig i Franko Škugor slavili protiv Marcela Mela i Brune Soaresa.

"Bio je to dobar meč, a ja sam prvi set valjda odigrao najbolje u životu. U drugom je Bellucci bio predobar, a odlučio je treći set gdje sam bio hrabar. To mi se isplatilo i zato smo tu gdje jesmo, u Svjetskoj skupini. Znao sam da je Brazilac imao problema s ozljedom leđa i na US Openu, no tek sam u četvrtom setu primijetio da se on muči", kazao je Ćorić.

Hrvatska čeka ždrijeb 1. kola Svjetske skupine u Santiagu i novog protivnika.

"Ja kao i izbornik Krajan želimo Argentinu, igrali bi kod kuće na brzoj podlozi i to bi definitivno bila najbolja opcija", kazao je Ćorić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider