Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Borna dobro počeo, ali...

Ćorić izgubio: Kukuškov donio Kazahstanu izjednačenje u četvrtfinalu Davis Cupa

Borna Ćorić je dobio prvi set, ali ostatak meča bio je u znaku kazahstanskog tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Ćorić izgubio je u drugom meču četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana. Najbolji kazahtsanski tenisač Mihail Kukuškin bio je bolji s 3:6, 7:6, 6:4, 6:2. Rezultat je nakon prvog dana 1:1. Prvi bod Hrvatskoj donio je Marin Čilić pobjedom protiv Popka.

Borna Ćorić odlično je počeo dvoboj te osvojio prvi set, uz prednost ''breaka'' u drugom (2:0). Kukuškin se vratio, ali je Ćorić još jednom došao do ''breaka'' u drugom setu. Nažalost, nije ga uspio zadržati. Odluka je pala u ''tie-breaku'' u kojem je Kazahstanac iskoristio treću set-loptu.

U trećem i četvrtom setu Kukuškin nije griješio, prepustio je Ćoriću inicijativu i lukavo ga prolazio kad bi naš tenisač krenuo na mrežu. Za takvu taktiku, u nešto sporijim uvjetima, Borna Ćorić nije pronašao pravu protuigru.

Tako je odluka o polufinalu ostavljena za nedjelju, kad će se u prvom dvoboju sresti Marin Čilić i Mihail Kukuškin, a Borna Ćorić će čekati na popravni ispit u eventualnom, odlučujućem petom dvoboju.

Prije toga u subotu će veliki ulog biti bod u igri parova. Za Hrvatsku su najavljeni Ivan Dodig i Nikola Mektić, a za Kazahstan Aleksandr Nedovjesov i Timur Habibulin. Dvoboj u varaždinskoj Areni započinje u 15 sati.

Pobjednik varaždinskog meča će u polufinalu Davis Cup, u rujnu ove godine, igrati protiv boljeg iz dvoboja SAD - Belgija koji se igra u Nashvilleu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider