Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slomio otpor Mayera

Čilić se dobro namučio za prolaz u 3. kolo Wimbledona

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u srijedu do 3. kola wimbledonskog turnira, nakon što je za dva sata i 12 minuta pobijedio Nijemca Floriana Mayera sa 7-6 (2), 6-4, 7-5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to peti Čilićev dvoboj sa 33-godišnjim Nijemcem, koji je jedina dva četvrtfinala na Grand Slam turnirima ostvario upravo u Wimbledonu (2004. i 2012.), a naš je tenisač ostvario treću uzastopnu pobjedu. No, iako je do nje stigao u tri seta, Mayer ga je natjerao da se dobro namuči za prolaz.

Naime, Nijemac je u prvom gemu došao do ''breaka'' i držao ga sve dok nije došao do servisa za prvi set. No, tada je ostao na samo jednom poenu, a sve bolju igru Čilić je okrunio odlično odigranim ''tie-breakom''.

U drugom setu je Čilić od 3-4 nanizao tri gema uz jedan ''break'' i tako došao na set od plasmana u 3. kolo. No, Mayer još nije pomišljao na predaju. Napravio je ''break'' u šestom gemu trećeg seta, a potom poveo i 5-2. Uslijedio je sjajan Marinov odgovor i potpuni preokret. Naš je tenisač nanizao pet gemova, a pritom je suparniku prepustio samo četiri poena.

Konačna statistika pokazala je čak 66 Čilićevih izravnih poena, 46 više od Mayera. Nijemac je pogriješio samo 14 puta, a Čilić napravio 34 neforsirane pogreške. Na prvom servisu je Marin izgubio samo pet poena (91 posto), a na drugom imao solidnih 55 posto realizacije.

Marin Čilić će u 3. kolu trećeg Grand Slam turnira sezone, koji se održava na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, igrati protiv 27-godišnjeg Amerikanca Stevea Johnsona koji je u srijedu sa 6-3, 6-3, 4-6, 6-3 svladao Moldavca Radua Albota.

Čilić je protiv Johnsona igrao dvaput i oba puta slavio, na tvrdoj podlozi u Tokiju 2015. i na travi u londonskom Queen's Clubu 2016. godine. Trebao je Marin igrati protiv Johnsona i ove godine u četvrtfinalu turnira u Acapulcu, ali je Amerikanac bez borbe predao meč.

U 3. kolo se plasirala i Ana Konjuh koja je sa 7-6 (3), 2-6, 6-3 bila bolja od Rumunjke Irina-Camelie Begu, dok je, nažalost, u trosatnom trileru na središnjem terenu Donna Vekić poražena od najbolje britanske tenisačice Johanne Konte sa 6-7 (4), 6-4, 8-10, s time da je Osječanka u prvom setu pri vodstvu 5-3 servirala za set i propustila 40-15.

Konjuh će u 3. kolu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider