Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Hertogenbosch

Čilić u četvrtfinalu: Moguć polufinalni susret s Karlovićem

Marin Čilić izborio je četvrtfinale Hertogenboscha, a u polufinalu je moguć susret s Ivom Karlovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić, prvi nositelj ATP turnira u Hertogenboschu, plasirao se u četvrtfinale nakon što je u četvrtak u drugom kolu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića sa 6-7 (6), 6-2, 6-4 poslije sat i 58 minuta igre.

Čilić je u prvom setu imao dvije prigode da ga okonča u svoju korist: prvo u četvrtom gemu, kada je kod 30-40 imao "break loptu", ali je propustio tu šansu, a potom i u tie-breaku.

U odlučujućoj igri prvog seta Čilić je sa sa dva "mini-breaka" došao do vodstva 5-2 i imao je dva servisa da zakljuuči set. Nije uspio, ali kod 6-5 ponovno je servirao za set i opet promašio. Tipsarević je znao iskoristiti takve poklone i uzeo je prvi set.

U drugom setu Čilić je ubacio u višu brzinu i kod 2-2 napokon došao do prvog "breaka" u meču. Potom je još jednom oduzeo servis protivniku i brzo je zaključio set sa 6-2.

A u istom ritmu nastavio je i u odlučujućem setu, još jedan "break" u trećem gemu usmjerio je Čilića prema osmoj pobjedi iz deset međusobnih susreta.

Prethodno je 38-godišnji Ivo Karlović, treći nositelj na turniru u Hertogenboschu, izborio četvrtfinale pobijedivši 150. igrača svijeta Amerikanca Stefana Kozlova sa 6-4, 6-1. Protiv duplo mlađeg Kozlova, koji je rođen u Skoplju, Karlović je rutinski odradio meč koji je trajao 57 minuta, potvrdivši da mu je trava omiljena podloga.

Karlovića u četvrtfinalu čeka Rus Danil Medvedev, dok Čilić ide na pobjednika iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospišila i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider