Tenis
SPORTOVI
Tenis
Marin slavi

Čilić nakon velike pobjede: "Peti set je bio nevjerojatna borba, danas je moj dan"

Marin Čilić plasirao se u polufinale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa...

Marin Čilić slavi pobjedu (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što je u susretu četvrtfinala nakon četriri sata i 15 minuta igre pobijedio Rusa Andreja Rubljeva sa 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (10-2).

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017, 2018), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

"Peti set je bio nevjerojatna borba. Igrali smo s mnogo srca. Andrej (Rubljov) je igrao tako dobro, ali danas je moj dan, nije imao sreće," kazao je Čilić nakon meča.

"Teško je igrati protiv Andreja. Dobro servira, udara jako. Ali pobijedio sam ga nakon teške borbe, na što sam jako ponosan. Bio sam agresivan, jedino sam ga tako mogao pobijediti," dodao je Marin.

Čilić je tako postao peti aktivni igrač koji je stigao do polufinala na četiri Grand Slam turnira, uz Rogera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Andyja Murraya.

"Jako sam umoran, ali više psihički nego fizički. Bilo je emocionalno teško jer je odigrao jako dobro. Kad igraš ovako dugo, uvijek ima uspona i padova pa sam morao zadržati fokus," dodao je Čilić nakon meča koji je trajao više od četiri sata na terenu Philippe Chatrier.

Najbolji hrvatski tenisač će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Caspera Ruuda i Holgera Runea.

U utorak su polufinale izborili Španjolac Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev. Nadal je u četvrtfinalu pobijedio Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), dok je Zverev bio bolji od Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider