Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pobijedio Andersona

Čilić: "Nadam se da ću biti sto posto spreman za Australian Open"

Marin Čilić odradio je ekshibicijski meč protiv Kevina Andersona, kojega je pobijedio sa 6:3, 4:6, (15:13) i najavio kako se nada da će spreman dočekati Australian Open.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Treba mi još nekoliko mečeva i treninga te se nadam da ću biti sto posto spreman", izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu, nakon što je na ekshibicijskom turniru Kooyong Classic u Melbourneu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona, referirajući se na bolove u koljenu zbog kojih je morao otkazati nastup na prošlotjednom turniru u indijskom Puneu, gdje je Anderson u finalu svladao Ivu Karlovića.

"Koljeno je bilo malo ukočenije nego što je uobičajeno. Možda je to samo zato što se radi o prvom meču", rekao je Čilić nakon što je protiv 6. tenisača svijeta okrenuo zaostatak od 2:7 u odlučujućem tie-breaku, koji je igran umjesto trećeg seta, a s kakvim će se tenisači susresti i na Australian Openu, ako dođe do rezultata 6:6 u petom setu.

"Osjećam da sam malo 'zahrđao', ali dobro sam udarao loptu i osjećam da sam u dobroj formi", dodao je sedmi tenisač svijeta, kojega je prije nešto manje od godinu dana u pet setova finala Australian Opena porazio Švicarac Roger Federer.

Ovogodišnji prvi Grand Slam turnir sezone započet će u ponedjeljak, 14. siječnja, a ždrijeb za glavni turnir bit će održan u četvrtak, 10. siječnja.

Osim Čilića, u muškom pojedinačnom dijelu turnira Hrvatsku će predstavljati Borna Ćorić i Ivo Karlović, dok će se kod tenisačica u ždrijebu naći Donna Vekić i Petra Martić.

Čilića na Kooyong Classicu u četvrtak očekuje dvoboj protiv ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca, koji je u dva ekshbicijska meča odigrana u ponedjeljak i utorak u Adelaideu ostvario dvije pobjede protiv Borne Ćorića

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider