Tenis
SPORTOVI
Tenis
sjajna pobjeda

Čilić i Vekić nakon velikog preokreta u drugom kolu US Opena, Karlović ispao

Karlović nije mogao proći francuskog tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri sata i 33 minute trebalo je Marinu Čiliću (ATP - 38.) za pobjedu nad Amerikancem Denisom Kudlom (ATP - 111.), do koje je stigao nakon što je suparnik imao 2-0 u setovima i vodstvo 5-3 u trećem setu, da bi konačan rezultat glasio 6-7 (3), 3-6, 7-5, 7-5, 6-3 za hrvatskog tenisača.

Bio je to osmi takav preokret u Čilićevoj karijeri, a polovicu ih je izveo na US Openu, na kojem ove godine nastupa po 12. put.

Marinov bitno aktivniji i agresivniji pristup od kraja trećeg seta te puno sigurnija igra na početnom udarcu, doveli su ga do četvrte pobjede na US Openu u kojoj je hvatao dva seta zaostatka. Prije današnjeg dvoboja, takav je preokret napravio 2009. u 2. kolu protiv Kanađanina Levinea, 2012. u 1. kolu protiv Australca hrvatskog podrijetla Marinka Matoševića te 2018. u 3. kolu protiv Australca Alexa De Minaura.

Slovak za treće kolo

Čilićev sljedeći suparnik je slovački tenisač Norbert Gomnos (ATP - 104.) koji je sa 6-4, 6-1, 6-4 nadigrao Moldavca Radua Albota (ATP - 70.). Bit će to Marinov prvi dvoboj protiv 30-godišnjeg Slovaka koji je pobjedom protiv Albota prvi put prošao prvu prepreku na Grand Slam turnirima. Taj će dvoboj biti na rasporedu u četvrtak.


Donna Vekić je također u drugom kolu US Opena. Hrvatska tenisačica izgubila je prvi set sa 6-3 da bi osvojila sčjedeća dva (7-6, 6-4) i slavila protiv Pliškove, 66. tenisačice svijeta.

Ivo Karlović nažalost nije mogao dalje od prvog kola. Div sa Šalate izgubio je protiv Gasqueta sa 7-6, 7:6 i 6:1.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider