Tenis
SPORTOVI
Tenis
S sad na Talijana

Čilić bez puno muke do 3. kola Australian Opena

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić očekivano se jednostavno plasirao u 3. kolo Australian Opena. U drugom je sa 7-5, 6-2, 6-4 pobijedio američkog tenisača Rajeeva Rama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ram, 130. tenisač na svijetu koji je u Melbourneu prošao kvalifikacije, a potom u 1. kolu pobijedio Guillerma Garciju-Lopeza, u drugom je kolu naletio na pravi zid i nemoćno je izgubio meč u tri seta.

Koliko je Čilić bio dominantan najbolje govori podatak da nije morao u cijelom meču spašavati niti jednu break-loptu. Ram je na početku meča dobro držao servis, ali je Čilić ipak izbjegao igranje lutrije tie-breaka, već je dobio prvi set 7-5. Potom je u drugom prohujao pokraj suparnika koji se opet donekle ustabilio u trećem setu, ali bilo je to premalo da se odvede meč u nemirnije vode.

Čilić je autoritativno kontrolirao cijeli meč, iskoristio je četiri od čak 13 break-lopti, osvojio je čak 91 posto poena nakon odličnog prvog servisa (39 od 43), te suvereno prošao dalje.

U trećem kolu Čilića čeka 21. nositelj, Talijan Andreas Seppi, ali treba reći da se Seppi gadno umorio u drugom nastupu na Austalian Openu. Nakon velike i dugotrajne drame, te već izgubljene situacije, Seppi je uspio pobijediti Uzbekistanca Denisa Istomina sa 7-6(4), 5-7, 6-7(3), 7-6(4), 6-2.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider