Tenis
SPORTOVI
Tenis
Maratonsko finale

Cabal i Farah za povijest: "Osvojili smo Wimbledon za Kolumbiju"

Osvajanje prvog Grand Slam trofeja za Juana Sebastiana Cabala znači i uspon na vrh ATP ljestvice igrača parova.

Juan Sebastian Cabal i Robert Farah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kolumbijski tenisači Juan Sebastian Cabal i Robert Farah postali su prvi Grand Slam pobjednici u paru nakon što su u subotnjem maratonskom finalu pobijedili Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 6-7(5) 7-6(5) 7-6(6) 6-7(5) 6-3 nakon četiri sata i 57 minuta velike borbe na središnjem terenu u Wimbledonu.

Osvajanje prvog Grand Slam trofeja za Juana Sebastiana Cabala znači i uspon na vrh ATP ljestvice igrača parova.

"Osvojili smo Wimbledon za Kolumbiju. To je velika stvar za našu zemlju. Ovo što sad proživljavamo je prava ludnica", izjavio je Cabal.

Cabal i Farah su u svom drugom Grand Slam finalu došli do prvog naslova nakon što su poraženi u finalu Australian Opena. NIcolas Mahut je u svom sedmom finalu doživio treći poraz, a njegov partner Edouard Roger-Vasselin ostao je na jednom naslovu iz Roland Garrosa 2014. koji je osvojio s Julienom Benneteaom, s kojim je 2016. u Wimbledonu izgubio finale od Mahuta i Herberta.

Zbog dužine trajanja meča, posljednji set je odigran pod krovom središnjeg terena u All England Clubu, a finale ženskih parova koje je bilo na rasporedu nakon finala muških parova bit će odigrano u nedjelju nakon finalnog dvoboja Novaka Đokovića i Rogera Federera, dok će se naš Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan boriti za naslov u mješovitim parovima protiv Šveđanina Roberta Lindstedta i Latvijke Jelene Ostapenko boriti na terenu broj 1.

Subotnje finale bilo je drugo najduže finale muških parova u povijesti. Amerikanac John McEnroe i Nijemac Michael Stich su 1992. godine trebali pet sati i jednu minutu za pobjedu 5–7, 7–6(7–5), 3–6, 7–6(7–5), 19–17 protiv Amerikanaca Jima Grabba i Richeyja Reneberga.

WIMBLEDON, muški parovi - finale:

Juan Sebastian Cabal / Robert Farah (Kol/2) - Nicolas Mahut / Edourad Roger-Vasselin (Fra/11) 6-7(5) 7-6(5) 7-6(6) 6-7(5) 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider