Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jaki i bez prvog reketa

Hrvatski junak otkrio što ga to tako inspirira: "Kada čujem himnu, cijeli se naježim"

Sjajan dan za hrvatski tenis u Davis Cupu. Nakon što je Borna Ćorić slavio protiv Denisa Novaka u prvom dvoboju, za senzaciju se pobrinuo Borna Gojo koji je 2:0 u setovima pobijedio bivšeg osvajača US Opena Dominica Thiema.

Idemo uživo do Rijeke, tamo nas čeka Saša Lugonjić. Saša, Hrvatska je na najbolji mogući način završila prvi dan protiv Austrije u Davis Cupu?

„Možemo itekako biti zadovoljni, doći do 2:0 bez prvog reketa najbolje pokazuje kolika je snaga hrvatske reprezentacije. U našem društvu je junak dana Borna Gojo“, kazao je reporter Nove TV i nastavio:

„Čestitam na velikoj pobjedi. Protiv većeg igrača igrali ste samo jednom, prije tri godine protiv Rafaela Nadala. Vi ste dobivali mečeve i polufinalu Davis Cupa, no je li ovo ipak najveća pobjeda u karijeri?“ upitao je reporter Nove TV hrvatskog junaka.

„Pa, je, velika je to pobjeda za mene, ali najvažnije je donijeti bod momčadi. No ništa nije gotovo, ajmo probati to sutra dovršiti. I ja i Borna smo spremni igrati, ali nadam se da ćemo to završiti u parovima i da ćemo tako doći do konačne pobjede“, kazao je Gojo.

„Vratimo se još malo na meč s Thiemom. Ne pobjeđuje se svaki dan bivšeg pobjednika US Opena, čovjeka koji je bio treći na ATP ljestvici i koji se vraća nakon ozljede. Bio je doista odličan meč, bili ste iznimno jaki u izmjena, čak niste nešto bježali niti od njegovo forhenda“, konstatirao je Lugonjić, a Gojo je odgovorio:

„Mislim da je nakon te ozljede još malo nesiguran u taj forhend, vraća tu sigurnost, ali stvarno je bekendom odigrao par puta doista nevjerojatno. Tu se vidi njegova klasa. Nisam imao namjeru bježati niti od jednog njegovog udarca. Osjećao sam se dobro, čvrsto, servis me je služio odlično i drago mi je da sam to uspio pokazati.“

„Što je to tako posebno u Davis Cupu da vas inspirira na tako poseban način?“ upitao je reporter Nove TV.

„Ne znam, ali kada smo izlazili na himne mene uvijek prođu trnci, naježim se cijeli. To je stvarno poseban osjećaj. Drago mi je da vodimo 2:0 nakon prvog dana“, kazao je Gojo.

Cijeli intervju pogledajte u videprilogu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider