Tenis
SPORTOVI
Tenis
on je 808. na svijetu

Mladi Hrvat ostvario pobjedu karijere: ''Skoro sam se šokirao''

Za većinu još uvijek nepoznati Borna Gojo iznenadio je 100. tenisača svijeta, Rubena Bemelmansa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Većina sportskih zaljubljenika vjerojatno nije čula za 19-godišnjeg Bornu Goju, rođenog u Splitu. No to nije čudno jer radi se o 808. tenisaču ATP rang liste. Ipak, vrijeme je i da još jedan teniski Borba dobije zasluženu pozornost nakon najveće pobjede u karijeri.

Borna Gojo svladao je 100. igrača svijeta, Belgijca Rubena Bemelmansa sa 7-6 (3), 3-6, 7-6 (6) u kvalifikacijama za ATP turnir u Winston-Salemu. Borna je napravio senzaciju jer je u kvalifikacije stigao pozivnicom i nikad nije igrao s Top 100 tenisačem.

Borna je tako iskoristio povjerenje organizatora i to na svom terenu. Naime, on trenutno studira u SAD-u. Od siječnja je na Wake Forest Universityu koje se nalazi u Winston-Salemu.

U meču protiv Bemelmansa je proživio pravi triler. Trebalo mu je čak šest meč lopti za pobjedu.

''Ovo je stvarno čudesno. Prvi put samo igrao protiv Top 100 igrača. Drago mi je što sam ostao čvrst i pobijedio na kraju iako sam imao par meč lopti prije tie-breaka. Vrućina je bila stvarno velika, ali kad igrate protiv ovakvog igrača adrenalin odradi sve. Osjećao sam se dobro tijekom cijelog meča'', rekao je Borna i dodao:

''Skoro sam se šokirao. Imao sam priliku igrati protiv ovakvog igrača na svom terenu. To je nevjerojatno. Nikad na ovom terenu nisam izgubio niti jedan meč na koledžu i tako sam si postavio stvari u glavi.''

Pred njim je još jedna prepreka do povijesnog uspjeha, 1. kola jednog ATP turnira. Ta prepreka zove se Alex Bolt, 299. igrač ATP ljestvice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider