Tenis
SPORTOVI
Tenis
a sad po finalee

Ćorić preokrenuo protiv Ramos-Vinolasa za polufinale

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nadoknadio je set zaostatka te nakon dva i pol sata borbe svladao 27. tenisača svijeta, Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa sa 4-6, 6-4, 6-4 u prvom četvrtfinalnom dvoboju ATP turnira u Marrakechu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Ćorić je loše započeo meč, potpuno prepustivši inicijativu ljevorukom Španjolcu koji je to iskoristio za prvi 'break' već u trećem gemu. To je bilo dovoljno Ramos-Vinolasu za osvajanje prvog seta.

No, početkom drugog seta situacija se počela popravljati za 20-godišnjeg Zagrepčanina. Prvim 'breakom' u meču za 2-0 došao je do prednosti koju je držao do petog gema, kad je Španjolac vratio izgubljeno. Ćorić je u desetom gemu stigao do novog 'breaka', što je značilo i odluku o pobjedniku u trećem setu.

U njemu je hrvatski tenisač bio daleko bolji, konkretniji i agresivniji, što je pogotovo došlo do izražaja u posljednja dva gema u kojima je izgubio svega jedan poen i nakon dva i pol sata borbe iskoristio prvu meč-loptu za pobjedu 4-6, 6-4, 6-4 i proboj u polufinale na turniru na kojem je prije godinu dana stigao na korak do naslova. No, tada ga je u finalu zaustavio Argentinac Federico Delbonis.

Ćorić u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja 35-godišnjeg Talijana Paola Lorenzija (ATP - 37.) i 23-godišnjeg Čeha Jirija Veselog (ATP - 53.). Borna protiv talijanskog veterana još nije igrao, a Veselog je svladao u oba meča, posljednji put prije godinu dana na istom ovom turniru, također u polufinalu.

ATP Marrakech – četvrtfinale

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Albert Ramos-Vinolas (Špa/2) 4-6, 6-4, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider