Tenis
SPORTOVI
Tenis
okupili se

Mladi hrvatski tenisači predvođeni Bornom Ćorićem pripremaju se za nastavak sezone

Novi teniski centar u Zadru ugostit će trening-kamp hrvatskih tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novoizgrađeni teniski centar u zadarskom ŠC Višnjiku u sljedeća će dva tjedna ugostiti Bornu Ćorića i skupinu mlađih hrvatskih tenisača koji će do kraja svibnja trenirati na terenima s tvrdom podlogom pripremajući se za mogući nastavak sezone u kolovozu.

Uz Bornu Ćorića u Zadru će trenirati hrvatski Davis Cup reprezenativci Nino Serdarušić i Borna Gojo te Matija Pecotić, a pridružit će im se i mladi tenisači Duje Ajduković i Dino Prižmić.

"Drago mi je da smo uspjeli okupiti dio ekipe za trening-kamp. Centar u Višnjiku je odličan za takav projekt, pogotovo zato što ima nove betonske terene. U budućnosti ćemo nastojati organizirati ovakva slična okupljanja hrvatskih tenisačica i tenisača", izjavio je Borna Ćorić.

gol expired Vijest koja je šokirala Kataloniju: Real Madrid preotima Barceloni velikog talenta divider

U utorak je hrvatske tenisače došao pozdraviti i zadarski gradonačelnik Branko Dukić te tom prilikom izrazio nadu da će na novim terenima stasati buduće neke buduće teniske zvijezde.

"Ovaj objekt dio je promišljenog i kontinuiranog obogaćivanja ŠC Višnjik nizom različitih i kvalitetnih sadržaja. Na tome Grad Zadar dugo radi, još u mandatima mojih prethodnika, a radit će i dalje na obogaćivanju ponude i podizanju standarda. Sretni smo da puno naših sugrađana dolazi svakodnevno na Višnjik. Od ovolikoga broja malih tenisačica i tenisača nadamo se i reprezentativcima u bliskoj budućnosti", poručio je Dukić.

Na svjetskoj razini sva su teniska natjecanja odgođena ili otkazana do 31. srpnja, a u Hrvatskoj su se tenisačice i tenisači tek nedavno mogli vratiti treninzima. Nakon dvomjesečne stanke igračicama i igračima nedostaje natjecateljski ritam pa Hrvatski teniski savez intenzivno radi na rekativaciji teniskih turnira u Hrvatskoj. To će našim tenisačicama i tenisačima pomoći da spremniji dočekaju toliko željeni nastavak sezone koja je prekinuta početkom ožujka zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa.

Kako je Borna Ćorić trenirao tijekom epidemije koronavirusa?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider