Tenis
SPORTOVI
Tenis
jedini u posljednjih 20 godina

Borna Ćorić u elitnom društvu Đokovića i Murraya

Borna Ćorić u trećem se pokušaju okitio ATP titulom nakon što je u Marakešu spasio čak pet meč-lopti protiv Nijemca Kohlschreibera u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u nedjelju nevjerojatnim preokretom stigao do svog prvog naslova, Borna Ćorić upisao se i u društvo odabranih. U posljednjih 20 godina samo su još Andy Murray i Novak Đoković osvojili naslov nakon spašenih 5 meč-lopti u finalu.

"Ja nisam znao za tu činjenicu. Sigurno da mi je drago da sam i ja tu s njima. Mislim da je to bila neka kombinacija hrabrosti i dobre igre tako da mi se stvarno sve posložilo", rekao je Ćorić u telefonskom razgovoru s novinarkom Nove TV Anitom Kajtazi Roth.

"Nisam puno razmišljao u trenucima kada sam spašavao meč-lopte. Samo sam mislio na plan, odnosno na to da odigravam udarce s kojima imam najviše šanse osvojiti poen. Samo sam na to mislio i nekako sam uspio pobijediti. Kohlschreiber je odigrao sjajan meč, no ja sam ostvario najveći preokret u svojoj karijeri", kaže Borna.

Dvadesetogodišnji Zagrepčanin i prošle je godine stigao do finala Marakeša, no tada je poražen od Argentinca Federica Delbonisa. Finale je igrao i u Chennaiju prošle godine kada ga je pobijedio Švicarac Wawrinka, no sada je ipak stigao do prvog naslova u karijeri, koji mu je donio i skok na ATP ljestvici od 30 mjesta.

"Do kraja godine cilj mi je Top 20. To mi je bio cilj i na početku sezone, ali se padom na 80. mjesto situacija malo zakomplicirala. No to će mi ostati cilj do kraja sezone. Sigurno će biti jako teško, ali evo s ovim rezultatom sam si dao malo "lufta". Imam puno mirniju situaciju sada kada sam se vratio u Top 50. Nakon ovoga sam se vratio ajmo reći tamo gdje mi je mjesto, tako da mi je sada već malo lakše".

Posljednja četiri mjeseca trenira pod budnim okom Ivice Ančića, brata našeg bivšeg tenisača Marija Ančića.

"Mislim da zadnja četiri mjeseca radimo odlično. Dobro smo se pripremili za ovaj turnir. Imali smo tjedan dana pripreme i mislim da se trud i taj rad osjeti, jer smo stvarno radili jako puno. Mislim da imamo benefite od toga", zaključio je Ćorić.

No, vremena za odmor nema. Borna je već u Monte Carlu, gdje ga na Masters 1000 turniru u prvom kolu čeka Francuz Jeremy Chardy. Prođe li Chardyja, čeka ga dvoboj protiv Marina Čilića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX