Tenis
SPORTOVI
Tenis
Više ne pije tablete

Borna Ćorić za Dnevnik Nove TV priznao: "Bilo me je strah za nastavak karijere, napokon sam sretan"

Nakon gotovo godinu dana pauze Borna Ćorić uskoro bi se trebao vratiti na teniske terene. Drugi hrvatski reket u Zagrebu se priprema za američku turneju i priznaje kako se zbog problema s ramenom u jednom trenutku bojao i za nastavak karijere. S njim je razgovarao Saša Lugonjić.

Početkom ožujka prošle godine u Rotterdamu je Borna Ćorić odigrao posljednji turnir. U svibnju u Americi operirao rame i nadao se povratku do US Opena. No vrijeme je prolazilo, a bol nije. Situacija je bila ozbiljna i zato je Ćorić s velikim zadovoljstvom dočekao posljednje tjedne.

"Zadnja dva mjeseca sam super. Puno bolje ide. Izgubio sam dosta vremena, ali to je tenis, to je život. Zadnja dva mjeseca sam počeo, na dosta solidnom levelu, danas najjači trening do sada i planiram se vratiti jako brzo", rekao je Borna za Dnevnik Nove TV.

Ćorić se vraća u Indian Wellsu

Povratak je planiran na Masters turniru u Indian Wellsu sredinom ožujka. I upravo će povratnički nastup dati pravi odgovor na pitanje koliko je sve što se događalo s ramenom ostavilo traga.

"Ne pijem nikakve tablete nakon pet godina pa sam sretan. Jedino ne možemo znati što kad dođe službeni meč, ali sve testove sam prošao."

O tome koliko je situacija bila ozbiljna dovoljno govori i Bornin odgovor na pitanje je li postojao strah za daljnji nastavak karijere:

"Je, apsolutno da je. Da budem iskren do prije osam tjedana nisam, neću reći nisam vjerovao, ali nisam bio siguran što će biti, tako da sad dok nisam počeo trenirati i dok nisam vidio da mogu, ne bih rekao da nisam vjerovao, ali definitivno nisam bio siguran što će biti."

I zbog svega toga jasno je da si u ovom trenutku ne želi postavljati nikakve rezultatske ciljeve. Jedino mu je važno da ostane zdrav.

Dok je Borna nedavno u Australiji odrađivao rehabilitaciju, teniski svijet uživao je u prvom Grand Slamu sezone, a prije toga pratio i cijelu dramu oko slučaja Novaka Đokovića. Nadalov trijumf na Australian Openu oduševio je Ćorića, a Đokovićev stav kako je spreman propustiti sve Grand Slam turnire bude li cijepljenje uvjet nastupa nije ga iznenadio.

"On je sam svoj čovjek i može raditi što god hoće. Ja sam se cijepio, ali nemam tu puno toga dodati. To je njegova odluka i ja to poštujem. Nije me iznenadio, svi znamo koliko je jak u glavi i da pod pristikom neće odustati", poručio je Ćorić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider