Tenis
SPORTOVI
Tenis
ukrajinska legenda

Bivši četvrti tenisač svijeta otišao u rat: S puškom se bori protiv invazije Rusa

Andrij Medvedev se priključio Stahovskom u ratu u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajina se više od dva tjedna nalazi pod teškom opsadom ruskih vojnih snaga koje žele zauzeti najveće gradove u Ukrajini.

Brojni poznati Ukrajinci i svjetski sportaši pozvali su na mir u Ukrajini. Svi jedva čekaju da se rat što prije završi, a neki bivši Ukrajinski sportaši čak su odlučili otići u rat.

Sergij Stahovski je prvi slavni Ukrajinac koji je uzeo pušku u ruke, a bivšem tenisaču pridružila se još jedna ukrajinska teniska legenda, Andrij Medvedev.

On je otišao braniti glavni grad Kijev, a sve je to na Instagramu potvrdio Stahovski.

Medvedev je od 1991. do 2001. godine bio na teniskoj sceni, a čak je dogurao i do četvrtog mjesta na svijetu. Igrao je finale Roland Garrosa, osvojio 11 naslova, a u juniorskoj konkurenciji je i osvojio Roland Garros.

"Legenda svjetskog tenisa spremna je ostati u Kijevu i čekati neprijatelja. Nevjerojatno mi je drago vidjeti kapetana ukrajinske reprezentacije Andrija Medvedeva. Patriota Ukrajine", poručio je Stahovski na društvenim mrežama.

Igrao protiv Ivaniševića

Medvedev je u svojoj karijeri odigrao osam mečeva s legendarnim hrvatskim tenisačem Goranom Ivaniševićem. U osam susreta Ukrajinac je slavio tri puta, a pet mečeva je dobio Ivanišević.

Zadnji meč su odigrali 1998. na Wimbledonu, a slavio je Ivanišević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider