Tenis
SPORTOVI
Tenis
hvala ti na svemu

Otišla je istinska teniska gladijatorica: Osvajačica Roland Garrosa otišla u mirovinu

Francesca Schiavone odlučila je zaključiti svoju karijeru.

Francesca Schiavone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobjednica Roland Garrosa 2010. godine i finalistica iz 2011., 38-godišnja talijanska tenisačica Francesca Schiavone u srijedu je u New Yorku objavila da završava igračku karijeru u kojoj je osvojila osam pojedinačnih i sedam WTA naslova u parovima te postala prvom talijanskom tenisačicom koja je osvojila Grand Slam naslov i bila među pet najboljih na WTA listi kad je stigla do 4. mjesta u siječnju 2011. godine.

"Završavam karijeru i pozdravljam se od tenisa puna srca. Kad sam imala 18 godina sanjala sam o dva postignuća - željela sam osvojiti Roland Garros i biti među deset najboljih na svijetu. Imala sam sreće da sam to uspjela ostvarila i zbog toga sam radosna", izjavila je Schiavone na oproštajnoj konferenciji za medije nakon 22 godine provedene među teniskim profesionalkama.

Posljednji meč u karijeri Schiavone je odigrala u srpnju na turniru u Gstaadu, gdje ju je u prvom kolu svladala još jedna bivša Grand Slam pobjednica, Australka Samantha Stosur.

Uz pojedinačne uspjehe, Francesca Schiavone je bila jedna od glavnih uzdanica u talijanskoj Fed Cup reprezentaciji s kojom je osvojila tri naslova (2006., 2009. i 2010.) te jednom izgubila u finalu (2007.).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider