Tenis
SPORTOVI
Tenis
bivša 5. igračica svijeta

Novi slučaj dopinga kod vrhunskih tenisačica: Pala i finalistica Roland Garrosa

Sara Errani pokušat će s odvjetničkim timom i liječnicima obraniti svoju čast.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska tenisačica Sara Errani pala je na dopinškom testu kojem je bila podvrgnuta početkom 2017. godine. U urinu igračice pronađeni su tragovi arimidexa, stimulansa i metaboličkog hormona, prenosi ITF (Međunarodna teniska federacija).

Arimidex se koristi kod pacijentica koje boluju od raka dojke i to samo u kombinaciji sa zračenjem. Uzimanje tog lijeka u odsustvu nekog drugog liječenja smatra se dopingom.

Talijanski teniski savez nije okrenuo leđa bivšoj finalistici Roland Garrosa, već je odlučio sastaviti tim odvjetnika i liječnika, koji će pokušati obraniti bivšu petu igračicu svijeta.

Errani je 2012. godine igrala finale Roland Garrosa, u kojem je poražena od Marije Šarapove. Ruskinja se pak ove godine vratila na teniski teren, uz mnogo kritika ostalih igračica s Toura, nakon svog pada na dopinškom testu.

Prema prvim predviđanjima, ITF će biti blagonaklon prema Talijanki, jer ovdje nije riječ o sustavnom uzimanju dopinga, kao što je to bio kod Šarapove. Predviđa se da će njezina suspenzija iznositi dva mjeseca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider