Tenis
SPORTOVI
Tenis
To samo on može

Đoković izveo nevjerojatan preokret u prvom setu pa razbio Federera za osmo finale Australian Opena

Novak Đoković po osmi put u karijeri izborio je nastup u finalu Australian Opena nakon što je u četvrtak u Rod Laver Areni u Melbourne Parku svladao Rogera Federera sa 7:6 (1), 6:4, 6:3 za dva sata i 18 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmerostruki pobjednik prvog Grand Slam turnira u sezoni će se u nedjelju (u 9:30) za svoj osmi naslov boriti protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu u petak (u 9:30).

Đoković je do 27. pobjede u 50 obračuna s Federerom stigao preokretom u prvom setu, u kojem je 38-godišnji Švicarac vodio s 4:1 i imao tri povezane break-lopte (0:40). Srpski tenisač nadoknadio je zaostatak 2:5 i bez pogreške odigrao tie-break.

Do kraja meča Federer je ostao bez prilike za break, pa je Đoković s po jednim oduzetim servisom u drugom i trećem setu po četvrti put pobijedio Švicarca u polufinalu na Australian Openu.

"Svaka čast Rogeru što je izašao na teren i borio se, jer se vidjelo da ima problema s kretanjem", izjavio je nakon dvoboja Đoković, koji će se u nedjelju boriti za svoj 17. Grand Slam trofej, a osmi trijumf na Australian Openu donio bi mu i povratak na čelno mjesto ATP ljestvice, koje mu je pred kraj prošle sezone preoteo Rafael Nadal.

Španjolčevim porazom u četvrtfinalu od Dominica Thiema Đokoviću se otvorila prilika za povratak na "broj 1".

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - polufinale

Novak Đoković (Srb/2) - Roger Federer (Švi/3) 7:6 (1), 6:4, 6:3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider