Tenis
SPORTOVI
Tenis
18 godina kasnije...

Mikica i dalje sanja svoj san: Lučić-Baroni u četvrtfinalu Melbournea!

Kako turnir odmiče hrvatska veteranka Mirjana Lučić-Baroni igra sve bolje i bolje. Nakon plasmana u četvrtfinale parova isto je napravila i u pojedinačnoj konkurenciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u nedjelju izborila mjesto u četvrtfinalu u konkurenciji ženskih parova, 34-godišnja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni isti je podvig ponovila i dan kasnije u pojedinačnoj konkurenciji, kad se pobjedom 6-4, 6-2 nad 21-godišnjom Amerikankom Jennifer Brady probila do četvrtfinala Australian Opena u Melbourneu.

Gotovo 18 godina nakon što je po prvi put na Grand Slam turnirima prošla do četvrtfinala u Wimbledonu, gdje je kasnije u polufinalu 1999. poražena od legendarne Njemice Steffi Graf, Mirjana Lučić-Baroni ponovno se našla među posljednjih osam tenisačica koje će nastaviti borbu za naslov pobjednice Australian Opena. Ni ozljedom načeta lijeva noga i 21-godišnja američka kvalifikantica Jennifer Brady nisu bile dovoljno visoke prepreke koje bi zaustavile 34-godišnju tenisačicu rođenu u Makarskoj na njezinom nevjerojatnom putu.

Winneri frcali sa svih strana

Od prvog do posljednjeg poena u 70-minutnom meču s 13 godina mlađom i neiskusnijom suparnicom Mirjana Lučić-Baroni nametnula se kao tenisačica o kojoj jedinoj ovisi ishod dvoboja osmine finala na Margaret Court Areni. Serijom neobranjivih udaraca Lučić-Baroni je u sedmom gemu iskoristila jednu od sedam dvostrukih pogrešaka svoje suparnice za prvi 'break' koji joj je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Nakon što su razmijenile 'breakove' na početku druge dionice, 34-godišnja Hrvatica s američkom adresom ponovno je počela nizati sjajne udarce, a pritiskom na početnom udarcu natjerala je 21-godišnju Brady u petom gemu na još dvije dvostruke pogreške te novim 'breakom' potpuno slomila otpor suparnice. Nizom od pet uzastopnih gemova Lučić-Baroni je nakon samo 70 minuta borbe svladala Jennifer Brady i po prvi put u karijeri probila se u četvrfinale Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji.

Hrvatska veteranka je dvoboj završila sa 35 'winnera', 24 više od svoje suparnice, čime je nadoknadila dvostruko više napravljenih neforsiranih pogrešaka (24-12) nego što ih je imala Brady. Lučić-Baroni je iskoristila četiri od sedam prilika za 'break', a Brady je imala realizaciju 1/6.

Hrvatsku tenisačicu u noći s ponedjeljka na utorak prvo čeka nastup u četvrtfinalu ženskih parova, do kojeg je stigla igrajući s njemačkom Fed Cup reprezentativkom Andreom Petković, a noć poslije će pokušati izboriti polufinale u pojedinačnoj konkurenciji, kada će joj suparnica 5. nositeljica, Čehinja Karolina Pliškova koja je zaustavila Australku Dariju Gavrilovu.

Dodig slavio protiv Mela za četvrtfinale

Ivan Dodig s novim je partnerom, Španjolcem Marcelom Granollersom, izborio mjesto u četvrtfinalu turnira muških parova na Australian Openu u Melbourneu, gdje su u osmini finala sa 7-6 (5), 7-6 (5) svladali 7. nositelje Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, s kojim je Dodig 2015. osvojio Roland Garros te bio u polufinalu Australian Opena.

Dodig i Granollers će u četvrtfinalu igrati protiv najuspješnije kombinacije svih vremena, američkih blizanaca Boba i Mike Bryana, koji su sa 6-3, 7-6 (11) nadigrali hrvatsko-američki par, 28-godišnjeg Nikolu Mektića i Briana Bakera.

Ivana Dodiga još čeka i nastup u 2. kolu mješovitih parova do kojeg je stigao sa svojom partnericom, Indijkom Saniom Mirzom, s kojom je prošle godine bio finalist u Roland Garrosu.

Australian Open - osmina finala

Tenisačice

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Jennifer Brady (SAD) 6-4, 6-2
Johanna Konta (VB/9) - Jekaterina Makarova (Rus/30) 6-1, 6-4
Serena Williams (SAD/2) - Barbora Strycova (Češ/16) 7-5, 6-4

Tenisači

David Goffin (Bel/11) - Dominic Thiem (Aut/8) 5-7, 7-6 (4), 6-2, 6-2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider