Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prva Slovakinja u finalu Grand Slama

Poznate finalistkinje Australian Opena: Veliko iznenađenje!

U velikom finalu Australian Opena u konkurenciji tenisačica igrat će Kineskinja Na Li protiv Slovakinje Dominike Cibulkove...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U polufinalu je Cibulkova izbacila petu nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku, savladavši ju sa 6-1, 6-2, dok je Li nešto teže, sa 6-2, 6-4 bila bolja od Kanađanke Eugenie Bouchard.

Iako je Radwanska na napiru bila izraziti favoriti protiv Cibulkove, omalena Slovakinja za to nije previše marila i dobila je tek drugi od sedam međusobnih ogleda. Prije pobjede nad Radwanskom Cibulkova je jednom igrala u polufinalu Grand Slama, prije pet godina kao 19-godišnjakinja na Roland Garrosu. Ovo joj je, dakako, uspjeh karijere.

"Tijekom meča toliko mi je misli prolazilo glavom, ali samo sam se koncentrirala na svoju igru. Ne mogu vjerovati da sam u finalu", komentirala je Cibulkova, koja je postala prva slovačka tenisačica - finalistica nekog Grand Slama.

Za 31-godišnju Li bit će to treći finale Australian Opena i četvrti finale nekog Grand Slam turnira ukupno. Osvojila je Roland Garros 2011., ali je iste godine izgubila finale Australian Opena od Kim Clijsters, dok ju je 2012. godine u velikom finalu u Melbourne Parku zaustavila Viktorija Azarenka.

Za Bouchard je već plasman u polufinale bio velik uspjeh, budući je postala prva Kanađanka koja je igrala polufinale nekog Grand Slama od Carling Bassett i US Opena 1984. godine. (TS) 

Australian Open, tenisačice, polufinale:

Li (4) - Bouchard (30) 6-2, 6-4

Cibulkova (20) - A. Radwanska (5) 6-1, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider