Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobio prvi set i to je bilo to

Ništa od četvrtfinala: Sjajni mladi Kanađanin izbacio Čilića s Australian Opena!

Marin Čilić je zapeo u osmini finala Australian Opena, bolji je bio Felix Auger Aliassime.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U osmini finala Australian Opena najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je od Felixa Augera Aliassimea. Kanađanin je slavio s 2-6, 7-6(9), 6-2, 7-6(4).

Marin je odlično odigrao prvi set i riješio ga u svoju korist, u drugom je u tie-breaku imao i set-loptu pri rezultatu 6-5, ali se Auger Aliassime izvukao i okrenuo i taj set, a onda i cijeli meč u svoju korist.

U trećem setu nije bilo prilika za break do trećeg gema. Tada je Čilić spasio četiri lopte za obrat, ali petu nije uspio. Još jedan break Auger-Aliassime napravio je u sedmom gemu i potom na svoj servis dobio treći set. Čilić u trećem setu niti jednom nije došao do prilike za obrat.

Na početku četvrtog seta Čilić je spasio dvije lopte za obrat, a nakon toga više nije bilo prilika za break i set je završio u tie-breaku. U 13. igri Auger-Aliassime je poveo 3-0 i stalno bio u prednosti da bi kod vodstva 6-4 na svoj servis dobio meč i plasirao se u četvrtfinale.

Bila je ovo prva pobjeda Auger-Aliassimea u četvrtom dvoboju sa Čilićem, koji je slavio u prethodna tri meča. Čilić je propustio priliku da po treći puta u karijeri dođe do četvrtfinala na Australian Openu. Godine 2010. igrao je u polufinalu, a 2018. je u finalu izgubio od Rogera Federera.

Auger-Aliassime će u četvrtfinalu igrati protiv drugog tenisača svijeta Rusa Daniila Medvjedeva, koji je sa 6-2, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5 svladao Amerikanca Maximea Cressyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider