Tenis
SPORTOVI
Tenis
Donni zeznuto 1. kolo

Ćoriću se konačno posrećilo na ždrijebu Grand Slam turnira, Čiliću teško na otvaranju

Napravljen je ždrijeb za prvi Grand Slam turnir sezone - Australian Open.

Borna Ćorić u Australiji (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marin Čilić postavljen je za 6. nositelja Australian Opena i na današnjem ždrijebu dobio je Australca hrvatskog podrijetla Bernarda Tomića za suparnika u 1. kolu.

Borna Ćorić će igrati protiv Belgijca Stevea Darcisa, Ivo Karlović će odmjeriti snage s Poljakom Hubertom Hurkaczom, a u turniru tenisačica Donna Vekić u prvom kolu ide na francusku predstavnicu Kristinu Mladenović, dok će Petra Martić igrati protiv Britanke Heather Watson.

Teško otvaranje za Čilića, Ćoriću najbolji Grand Slam ždrijeb karijere

Čilić i Tomić će igrati po četvrti put u karijeri jedan proitv drugoga, a naš tenisač vodi sa 2-1. Prvi meč odigrali su upravo na Australian Openu, još 2010. godine, kad je Čilić slavio.. U posljednjem njihovom dvoboju, odigranom na kanadskom Mastersu 2015. godine u Montrealu slavio je Australac koji se u ovom trenutku nalazi na 83. mjestu pojedinačne ATP ljestvice. U slučaju pobjede nad Tomićem, Čilić bi u 2. kolu igrao protiv pobjednika dvoboja Rusa Andreja Rubljova i Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

Čilić se nalazi u trećoj četvrtini ždrijeba i put ga već u četvrtfinalu vodi ka potencijalnoj reprizi prošlogodišnjeg finala prvog Grand Slam turnira u sezoni, u kojem ga je u pet setova nadigrao Švicarac Roger Federer. Branitelj naslova i vlasnik 20 Grand Slam trofeja svoj će put u Melbourne Parku započeti protiv Uzbekistanca Denisa Istomina.

U prvoj četvrtini ždrijeba nalazi se Ivo Karlović, koji će u prvom kolu igrati protiv 21-godišnjeg Poljaka Huberta Hurkacza, 87. tenisača svijeta. Bit će to njihov prvi dvoboj u glavnom ždrijebu, a jedini dosadašnji odigrali su prošle godine u kvalifikacijama Mastersa u Cincinnatiju, gdje je u dva "tie-breaka" slavio Poljak. Uspije li pobijediti Hurkacza, Karlović bi u 2. kolu igrao protiv boljeg iz dvoboja 8. nositelja Japanca Keija Nishikorija i igrača iz kvalifikacija.

Borna Ćorić će u turnir krenuti iz druge četvrtine ždrijeba kao 11. nositelj, a za suparnika je dobio 34-godišnjeg povratnika na Tour Belgijca Stevea Darcisa, protiv kojega još nije imao priliku igrati. U slučaju pobjede nad Darcisom našeg bi tenisača čekao dvoboj protiv boljeg iz meča Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa i Mađara Martona Fucsovicsa.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković svoj će put u turniru započeti protiv kvalifikanta, a u slučaju plasmana u 2. kolo tamo će ga čekati pobjednik dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, s kojim se 2008. borio za svoj prvi naslov na Australian Openu, i ljevorukog Slovaka Martina Kližana. Drugi nositelj Rafael Nadal u prvom kolu će igrati protiv Australca Jamesa Duckwortha.

Vekić u odličnoj formi, Martić nepoznanica

Hrvatske predstavnice u pojedinačnom turniru tenisačica smještene su zadnju četvrtinu ždrijeba. Donna Vekić u turnir ulazi kao 29. nositeljica i za suparnicu u prvom kolu dobila je francusku predstavnicu Kristinu Mladenović. U njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, prije pet godina u Bakuu, slavila je Mladenović u tri seta. U slučaju pobjede Osječanku bi u 2. kolu čekala pobjednica dvoboja Australke Kimberly Birrell i igračice iz kvalifikacija.

Petra Martić je 31. nositeljica i u 1. kolu će igrati protiv Britanke Heather Watson. Bit će to njihov prvi dvoboj. Uspije li proći prvu prepreku, naša tenisačica bi u 2. kolu igrala protiv pobjednice dvoboja između Čehinje Markete Vondroušove i Ruskinje Jevgenije Rodine. Martić je prošle godine u Melbourne Parku ostvarila rezultat karijere plasmanom u osminu finala, gdje ju je zaustavila Belgijka Elise Mertens.

Braniteljica naslova je Dankinja Caroline Wozniacki, a u 1. kolu čeka ju Belgijka Alisson Van Uytvanck. Prva nositeljica Rumunjka Simona Halep u prvom meču ide na Estonku Kaiju Kanepi, dok će 2. nositeljica Njemica Angelique Kerber igrati protiv Slovenke Polone Hercog. Povratnica u Melbourne Park Amerikanka Serena Williams u turnir ulazi kao 16. nositeljica, a prva joj je suparnica Njemica Tatjana Marija.

Australian Open počinje u ponedjeljak, 14. siječnja, mečevima prvog kola u obje pojedinačne konkurencije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider