Tenis
SPORTOVI
Tenis
sjajna vijest za start 2021.

Australian Open sigurno će se održati, ali u kasnijem terminu: Poznati svi detalji

Australian Open sigurno će se održati početkom 2021. godine, ali u kasnijem terminu.

Novak Đoković slavi osvajanje Australian Opena (Foto: Afp)

Sve je izglednije da će prvi teniski Grand Slam turnir u novoj sezoni, Australian Open u Melbourneu, biti održan od 8. do 21. veljače 2021., a igračima će biti dopušteno trenirati izvan njihovih hotelskih soba, objavili su u srijedu australski mediji.

Zasada još uvijek nema službene potvrde promjene termina prema kojem bi se Australian Open trebao održati od 18. do 31 siječnja 2021.

Australska savezna država Victoria je već mjesec dana bez ijednog slučaja zaraze novim koronavirusom i državni službenici su u pregovorima s predstavnicima Australskog teniskog saveza potvrdili da će svi igrači morati proći proces izolacije prije nastupa na Australian Openu te da će turnir najvjerojatnije početi tjedan ili dva poslije predviđenog termina.

Prema navodima u australskim medijima izvršni direktor Australskog teniskog saveza Craig Tiley je u poruci poslanoj igračima e-poštom potvrdio da su predstavnici vlasti u Victoriji dopustili treniranje tijekom dvotjednog procesa izolacije.

"Trebalo je malo duže, ali odlična je vijest da je izgledno kako ćemo moći održati Australian Open od 8. veljače. Igrači će od 15. siječnja morati biti u dvotjednoj izolaciji, ali se vlada Victorije složila da su za one koji sudjeluju na Australian Openu potreban poseban status, jer se moraju moći pripremati za Grand Slam turnir", citiran je Tiley u medijskim izvješćima.

Marcelo Brozović, Danny Makkelie i Marco Rose Brozović je heroj Intera, a Nijemci su bijesni zbog sporne situacije s njim: Je li ga sudac pogurao?

"Uvjeti izolacije će biti vrlo strogi, ali nakon toga će igrači moći odsjesti gdje god budu željeli, ići gdje god požele, igrati na pripremnim turnirima te onda sudjelovati na Australian Openu i to pred značajnim brojem gledatelja u sjajnoj atmosferi, po prvi put nakon mnogo mjeseci", poručio je Craig Tiley.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe je prenio opsežan plan prema za održavanje Australian Opena, prema kojem bi svi morali doći u Melbourne između 15. i 17. siječnja te ostati u izolaciji do 31. siječnja, pri čemu nitko ne bi smio u tom dvotjednom razdoblju provesti više od pet sati izvan hotelske sobe, pri čemu bi svo to vrijeme bilo posvećeno treninzima, na terenu ili u teretani, te tretmanima kod fizioterapeuta. Sve te aktivnosti bi se održavale u izoliranim uvjetima u Melbourne Parku.

Iz Australskog teniskog saveza su poručili da još čekaju potvrdu svih detalja i odobrenje od vlasti Victorije, a premijer ove savezne države Daniel Andrews je u srijedu izjavio da su detalji izrade procedure vezane za održavanje Australian Opena u završnoj fazi.

"Za razliku od drugih turnira na kojima će tenisači i tenisači igrati sljedeće godine, samo je Australian Open turnir za koji se može pretpostaviti da će ti igrači donijeti virus u grad. Po tome smo jedinstveni, jer smo napravili nešto što nitko drugi nije pa to moramo čuvati i mislim da možemo", izjavio je Andrews.

Arsene Wenger Legendarni šef trenera Hajduka ekspresno odgovorio Srbima na ponudu

Nastavi čitati