Tenis
SPORTOVI
Tenis
teški trenuci

VIDEO Nadal pometen u Australiji: Urlao na Srpkinju, supruga mu je plakala

Za Španjolca koji je u karijeri osvojio rekordna 22 Grand Slama ovo je bilo najranije ispadanje u Melbourneu nakon 2016. godine.

Rafael Nadal (Foto: Afp)

Branitelj naslova i rekorder po broju osvojenih Grand Slamova, Španjolac Rafael Nadal, poražen je u 2. kolu Australian Opena od Amerikanca Mackenzieja McDonalda s 4:6, 4:6, 5:7.

Nadal se ozlijedio u završnici drugog seta, nakon čega je zatražio liječničku pomoć. U nastavku meča imao je problema s kretanjem, ali ipak je završio meč i nakon dva sata i 31 minute morao priznati premoć 27-godišnjem Amerikancu, trenutačno 65. tenisaču svijeta.

Dvostruki pobjednik Australian Opena (2009., 2022.) i prije ozljede bio je daleko od svoje prepoznatljive razine. Otkako je stigao u Australiju, gdje je također izgubio oba singla na United Cupu, nikako nije pronašao pravu igru.

Za Španjolca koji je u karijeri osvojio rekordna 22 Grand Slama ovo je bilo najranije ispadanje u Melbourneu nakon 2016. godine, kada ga je u 1. kolu u pet setova izbacio Fernando Verdasco.

"Iskreno, vrlo sam zadovoljan igrom, pogotovo na početku. Igrao sam dobro, savršeno sam servirao i vraćao početne udarce. No, u trećem setu bilo je prilično zahtjevno. Ipak, pronašao sam način da izvučem pobjedu. Sretan sam", rekao je McDonald, kojem je ovo bila tek druga pobjedu u 15 mečeva protiv igrača iz prvih deset.

"Nadal je veliki šampion, u kakvoj god situaciji da se nađe, nikada se neće predati. Uvijek je teško pobijediti tako velikog protivnika. Morao sam ostati fokusiran na svoju igru, ali njegova ozljeda malo me izbacila iz kolosijeka", istaknuo je McDonald, koji na Australian Openu nikada nije prošao dalje od četvrtog kola.

Nadal urlao na Srpkinju, supruga mu je plakala

Meč je sudila Srpkinja Marijana, a Nadal se u jednom trenutku žalio da prerano uključuje odbrojavanje na servisu.

Uz sve to Nadalova supruga je zaplakala za vrijeme meča, očito je shvatila da ništa od prolaza dalje.

Sada ga u trećem kolu čeka pobjednik susreta između Japanca Yoshihita Nishioke i Čeha Dalibora Svrčine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider