Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

Sjajna Donna Vekić izbacila Ruskinju za drugo kolo Australian Opena

Hrvatska tenisačica protiv 20. tenisačice svijeta dosad je igrala jednom, prije četiri godine na Roland Garrosu, kada je slavila sa 6:2, 6:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo Australian Opena nakon što je u nastavku prekinutog meča protiv Ruskinje Oksane Selehetjove slavila sa 6:2, 2:6, 7:6 (7).

Dvoboj između 26-godišnje Donne, trenutačno 64. tenisačice svijeta, i šest godina mlađe Ruskinje, 179. na WTA ljestvici, prekinut je u utorak zbog kiše pri rezultatu 6:2, 2:6, 6:6 i prednosti naše igračice od 5:1 u odlučujućem tie-breaku.

Susret je dva puta bio prekidan zbog kiše, a u završnici trećeg seta igračice su u nekoliko navrata morale sjedati na stolce kako bi se obrisale linije, no jaka kiša koja je počela padati kada je Vekić bila pet poena udaljena od pobjede konačnu odluku o pobjednici odgodila je za sljedeći dan.

U nastavku susreta tenisačice su odigrale 11 poena, od kojih je čak osam bilo mini break. Ruskinja je smanjila na 5:2, no Vekić je odgovorila s tri poena u nizu za vodstvo 8:2. Kod 9:3 je propustila čak četiri meč-lopte, ali je iskoristila petu za konačnih 10:7. Podsjetimo, kod rezultata 6:6 u odlučujućem setu igra se produženi tie-break do 10.

Vekić u 2. kolu očekuje još jedna Ruskinja, Ljudmila Samsonova, koja je u prvom kolu bila bolja od Talijanke Jasmine Paolini sa 6:2, 6:4.

Hrvatska je tenisačica protiv 20. tenisačice svijeta dosad igrala jednom, prije četiri godine na Roland Garrosu, kada je slavila sa 6:2, 6:4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider