Tenis
SPORTOVI
Tenis
Što mu je to trebalo?

Australci bijesni zbog poteza Srđana Đokovića, on se oglasio: ''Ostajem kod kuće, neću biti na tribinama''

Srđan Đoković neće bodriti sina s tribina kako ne bi skretao pažnju s teniskog meča.

Srđan Đoković (Foto: Screenshot)

Opet su Đokovići glavna priča na Australian Openu, ali ne samo zbog Novaka koji suvereno grabi prema svojoj rekordnoj, 10. tituli na prvom Grand Slamu sezone.

Potpuno nepotrebno, njegov otac Srđan dao se uvući u omanji skandal kada je svjesno otišao među srpske navijače ispred Rod Laver Arene koji su paradirali s ruskim zastavama, likom Vladimira Putina te zloglasnim znakom ''Z'' koji simbolizira rusku agresiju na susjednu Ukrajinu.

Srđan Đoković s navijačem VIDEO Đokovićev otac spremno pozirao uz zloglasni simbol i zabranjenu zastavu: "Živjeli Rusi" divider

Đokovićev otac svjesno je napravio potez za kojeg je znao da će biti osuđen u australskoj javnosti zbog svega što se događa u svijetu. Da stvar bude očitija, učinio je to iako je znao da su ruske zastave zabranjene na Australian Openu upravo kako bi se ovakve provokacije izbjegle.

Srđan Đoković s navijačem Srđan Đoković s navijačem (Foto: Screenshot)

Australci su, naravno, reagirali, čak se tražilo i objašnjenje organizatora od Đokovićevog oca. Bilo je tu i pretjerivanja pa je tako ispalo kako Srđan Đoković nije rekao ''Živjela Rusija'' ili nešto u tom stilu kako su prenosili tamošnji mediji, nego ''živjeli ljudi'' kada se opraštao s ljudima u majicama sa znakom ''Z''.

No to ne mijenja apsolutno ništa u cijeloj priči. Ipak, Đoković stariji je malo došao k razumu pa se oglasio priopćenjem u kojem je najavio kako neće uživo na tribinama gledati svog sina u polufinalu protiv Amerikanca Tommyja Paula (9:30).

''Ovdje sam samo kako bih podržao sina. Nisam imao namjeru izazvati takvu zbrku i takve naslovnice. Nakon meča sam otišao do Novakovih navijača kao svaki put dosad. Nisam imao namjeru biti uvučen u ovako nešto.

Moja je obitelj prošla strahote rata i želimo mir. Odlučio sam polufinale gledati od kuće kako ne bih ometao svog sina i drugog igrača. Nadam se sjajnom meču i navijat ću kao i uvijek za sina'', poručio je Srđan Đoković.

Đoković zamoljen da ne dolazi?

Je li ovo bila njegova odluka ili je bio prisiljen ostati izvan Rod Laver Arene nije do kraja jasno jer je i organizator objavio svoje priopćenje u kojem je naveo:

''Nakon događaja u srijedu navečer, brzo smo reagirali te s policijom i osiguranjem uklonili vođe prosvjeda. Također, razgovarali smo s igračima i njihovim timovima o važnosti neuplitanja u bilo kakve aktivnosti koje bi mogle dovesti do nereda.

Gospodin Srđan Đoković je najavio kako neće prisustvovati polufinalu'', stoji u objavi tamođnjeg teniskog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider